Sihti on helppo asentaa, ja se kiinnitetään yksinkertaisesti räystäskouruun syöksytorven suuaukkoon. Siivekkeiden pitää tulla katonreunan suuntaisesti. Nyt lehdet ja pienet oksat eivät pääse suuaukkoon tukkimaan ränniä.

On tärkeää, että suuaukko on mahdollisimman pyöreä, tai sihti ei sovi kunnolla paikalleen. Asentamiseen kuluu vain muutama minuutti, eikä sen jälkeen tarvitse huolehtia tukkeutuneesta syöksytorvesta.

Räystäskouru pitää kuitenkin puhdistaa säännöllisesti, ellei kourun päälle hanki suojaverkkoa. Sen asentaminen aloitetaan mittaamalla etäisyys katonreunan ja räystäskourun ulkoreunan välinen etäisyys. Se merkitään suojaverkkoon.

Suojaverkko on helppo leikata sopivan kokoiseksi katkoteräveitsellä. Räystään reunaan sivellään hieman nestesaippuaa, jotta verkon kiinnittäminen sujuu helpommin.

Kun verkko on sopivan kokoinen, se on helppo kiinnittää. Verkko asennetaan helposti painamalla kiinnitysuraa vähitellen räystäskourun reunaa vasten. Jos kouru on pitkä, voit käyttää useita verkkoja peräkkäin. Nyt lehdet eivät pääse räystäskouruun, eikä sitä tarvitse jatkuvasti puhdistaa.