Tiilien mukana toimitetaan ohjeet, ja niissä kerrotaan tarkkaan, mihin kohtiin ruoteiden pitää tulla. Tässä pitää olla tarkkana – se nimittäin vaihtelee erityyppisten tiilien välillä. Tähän asennetaan betonitiilet, jotka asennetaan kiinnikkeiden avulla.

Kiinnikkeitä on erityyppisiä, ja niiden valinta on pitkälti makuasia. Tämä kiinnike puristaa tiilen kiinni ruoteeseen, niin ettei työkaluja tarvita. Ammattilainen käyttää mieluummin tällaisia kiinnikkeitä, jotka naulataan kiinni ruoteeseen.

Tiilien asentaminen aloitetaan katon alareunasta. Tiilien on tultava tiiviisti kiinni uriin, jotta katosta tulee tiivis. Kiinnikkeessä oleva pieni hela asetetaan uraan, ja toinen pää lyödään kiinni ruoteeseen.

Kuten näkyy, kiinnikkeessä pysyy kaksi tiiltä kerrallaan. Kiinnike lyödään joka toiseen tiileen, paitsi sivuilla sekä ylä- ja alareunassa, joissa jokaiseen tiileen tulee kiinnike. Kattotiilet asennetaan oikealta vasemmalle, niin ura tulee kohdalleen.

Betonitiiliä käytettäessä katon kaltevuuden on oltava vähintään 15 astetta. Betonitiiliä voi käyttää sekä autotallien että vajojen katoilla. Ne sopivat myös asuintalojen katolle, jos niissä käytetään aluskatetta.