Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Vaihda digitaaliseen vatupassiin!

Digitaalinen vatupassi on paljon muutakin kuin vatupassi, jossa on digitaalinäyttö. Digipassi on tarkempi, ja siinä on fiksuja lisätoimintoja. Digipassi myös auttaa käyttäjäänsä asennoissa, joissa näyttöä ei kertakaikkiaan pysty katsomaan.

Digitaalinen vatupassi
Digitaalinen vatupassi on perinteistä tarkempi. Digipassissa on myös fiksuja lisätoimintoja, ja se auttaa käyttäjäänsä asennoissa, joissa näyttöä ei kertakaikkiaan pysty katsomaan.

Kerromme 4 hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa ostaa seuraavaksi digitaalinen vatupassi. Kerromme myös yhden hyvän syyn, miksi vanha kannattaa säilyttää.

1: Tarkkuus

Oletko ihan varma, että kupla on viivojen puolivälissä? Suoruuden määrittäminen voi olla vaikeaa, ja joskus lopputulos heittää asteen tai kaksi.

Digitaalinen vatupassi muuttaa kaiken. Jos kulma on suora, näytöllä lukee 90°. Jos passi on asteen verran vinossa, näyttö kestoo asteluvuksi 89 tai 91.

2: Useita mittayksiköitä

Suorassa vai vinossa? Siinä se, mitä perinteiset vatupassit oikeastaan voivat kertoa. Jos kupla on viivojen puolivälissä, pinta on suora. Ellei, pinta on vino.

Digitaalinen vatupassi ilmoittaa kallistuskulman asteluvun. Useat mallit kertovat myös, kuinka monta milliä pinta kallistuu metriä kohti. Toiminto on kätevä esimerkiksi terassin rakentamisessa, suihkunurkan kaatojen tekemisessä tai vesikourujen asentamisessa.
Jotkut mallit kertovat kallistuskulman myös prosentteina.

LUE MYÖS: EI OLE TOTTA! 200 euroa vatupassista?

3: Työskentele sokkona

Oletko koskaan joutunut käyttämään vatupassia esimerkiksi pimeässä nurkassa tai kattopaarteen päällä tai muussa paikassa, jossa kulpaa on vaikea nähdä? Perinteistä vatupassia ei voi käyttää, jos kupla ei näy kunnolla.

Digitaalinen vatupassi ilmoittaa, kun se saavuttaa esimerkiksi 90 asteen kulman. Monissa malleissa asteluvun voi lukita nappia painamalla, joten lukemat pysyvät samana, vaikka passi siirretään silmien eteen.

4: Vinot mitat

Perinteiset vatupassit on tarkoitettu periaatteessa vain pysty- ja vaakasuorien pintojen suoruuden toteamiseen. Jotkut harvat mallit näyttävät myös 45 asteen kulman, mutta vain tietyissä asennoissa.

Digitaalinen vatupassi näyttää, milloin esimerkiksi palkki on 45 asteen kulmassa tai kertoo, milloin passi on niin vinossa, että lattiaan tulee sopiva kallistus. Joihinkin malleihin on lisäksi mahdollista ohjelmoida väärä nollapiste. Passi näyttää, että vinossa oleva pinta on suorassa, jotta voit säätää muita rakenteita sen mukaan.

Säilytä vanha vatupassisi

Onko digipasseissa mitään haittapuolia? No on tietenkin. Perinteinen vatupassi kestää suhteellisen hyvin iskuja, eikä yleensä mene pilalle, vaikka putoaa telineiltä.

Digitaalinen vatupassi ei ole yhtä kestävä. Digipassin voi kuitenkin kalibroida näyttämään taas suoraan, jos se selviää iskusta.

Vanhaa vatupassia kannattaa siis edelleen käyttää paikoissa, joista vatupassi putoaa herkästi alas.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Monipuolinen vatupassi

  Monipuolinen vatupassi

  07/09 Tämä nerokas vatupassi kiertää helposti johdot, putket ja muut esteet, jotka estävät tavallisen vatupassin käyttämisen.

 • Rakenna suoraan laserilla

  Rakenna suoraan laserilla

  02/05 Vanha vatupassi on saanut uuden kollegan. Näytämme, miten saat laservatupassista irti mahdollisimman suuren hyödyn rakentamisessa.

 • PUUTYÖNIKSI: Nyörin avulla vaateriin

  PUUTYÖNIKSI: Nyörin avulla vaateriin

  13/09 VIDEO: Jos joudut mittaamaan niin pitkiä matkoja vaateriin ettei tavallinen vatupassi riitä, on nyörivatupassi hyvä ratkaisu.

 • Suora laatoitus laservatupassin avulla

  Suora laatoitus laservatupassin avulla

  16/08 VIDEO: Mikään mittalaite ei ole yhtä tarkka kuin kunnollinen laservatupassi. Laservatupassista on hyötyä etenkin isoissa huoneissa, jossa tarkkuus on tärkeää.

 • Millintarkkaa mittausta

  Millintarkkaa mittausta

  11/08 180 asteen linjalaser takaa tarkan mittaamisen joka kerralla.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot