Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakenna pitsauuni
yhdessä viikonlopussa

Hyvin eristetyssä kiviuunissa voi valmistaa kaikenlaisia ruokia ulkona. Näytämme, miten rakennat kiviuunin, joka pitää erinomaisesti lämpöä. Sen ehdit muurata jo viikonlopun aikana.


Tämä kiviuuni rakennetaan kahden kaavan avulla: yksi kaava suuaukkoa ja toinen kupolia varten. Kaavojen ohjeet löydät artikkelista.

Ulkona on nautinto laittaa ruokaa, ja jos ulkoilmakokkaukseen ihastuu toden teolla, kiviuuni on ehdoton hankinta. Siinä voi valmistaa kaikkea alkaen tuoreesta leivästä aina kotitekoiseen pitsaan, joka varmasti maistuu kaikille.

Rakenna tukevalle alustalle

Hyvin toimivan ja tehokkaan kiviuunin salaisuutena on, että se on todella hyvin eristetty. Ruuanlaittoon tarkoitetun uunin on nimittäin pidettävä erityisen hyvin lämpöä. Tämän vuoksi uunin eristykseen tarvitaan mineraalivillakerros. Älä kuitenkaan pelästy eristämistä, sillä tehtävä ei ole mitenkään vaikea. Muuraustyövaihekaan ei ole hankala, sillä uuni muurataan kaavaa apuna käyttäen. Teemme jaloilla seisovan uuninalustan, ja itse pöytälevy on valmistettu vahvistetusta betonista. Vaihtoehtoisesti voit muurata jalustan/pöydän tiilistä tai kevytbetonista.

Rakenna kiviuuni viikonlopussa

Tärkeintä on, että alusta kestää lämpöä ja sen päälle tulevan uunin kuormitusta. Kaikki muut uunin teossa tarvittavat materiaalit voi hakea – tai tilata – tavallisesta rakennustarvikeliikkeestä. Kaarevaa suuaukkoa ja uunin kuppimaista muotoa varten valmistetaan kaksi kaavaa, joita vasten muuraus tehdään. Kaavat rakennetaan puusta ja kovalevystä. Seuraavalta aukeamalla löydät ohjeet niiden tekoon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten sinun tulee toimia.

TÄRKEÄÄ: Peitä uuni talveksi

Uloimpaan betonikerrokseen saattaa ilmestyä pakkasen aiheuttamia halkeamia talven aikana. Ne ovat vain kosmeettisia vaurioita, mutta ne on kuitenkin tärkeä korjata, jotta ne eivät pääse leviämään enempää. Tämän takia suosittelemme, että kiviuuni peitetään talven ajaksi esimerkiksi suojapeitteellä.

Laastin pitää kovettua tarpeeksi pitkään. Tämän takia suosittelemme, että odotat kolme viikkoa ja aloitat lämmittämisen tämän jälkeen pienellä tulella. Kun kiviuuni lopulta on valmis käyttöön, pitsan paistaminen on mainio keino kokeilla sitä – joten nyt saat myös pitsareseptin! Jos jossakin vaiheessa kyllästyt uunin harmaaseen betoniilmeeseen, voit vuoden kuluttua kalkita tai maalata uunin erikoismaalilla.

Taikina kolmeen pitsapohjaan:

» 3 dl kylmää vettä
» 10 g hiivaa
» 1 rkl oliiviöljyä
» 500 g pitsajauhoja
» 1 tl merisuolaa

Sekoita hiiva veteen. Lisää öljy, jauhot ja suola. Vaivaa taikina kunnolla ja nostata sitä tunti huoneen lämmössä. Vaivaa taikina uudelleen, jaa se kolmeen osaan ja nostata 15 min muovikalvon alla. Kauli taikina, levitä täytteet ja paista noin 10 min.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
  • Kiviuuni: Rakenna pitsauuni yhdessä viikonlopussa
  • Kiviuuni: Rakenna pitsauuni yhdessä viikonlopussa
  • Kiviuuni: Rakenna pitsauuni yhdessä viikonlopussa

Vaikeusaste

Vaikeus 2/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot