Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Seinän vahvistaminen

Jos kipsiseinään on kiinnitettävä raskaita osia, kuten pesuallas, seinässä on käytettävä vahviketta. Tässä näytetään, miten vahvikkeen voi tehdä vanerista.

Aluksi mitataan korkeus, jolle pesuallas tulee. Tässä pesuallas asennetaan 90 senttimetrin korkeudelle. Se merkitään kipsilevyn takapuolelle, sillä vanerilevyt kiinnitetään kipsilevyn taakse.

5 senttimetriä äskeisen viivan yläpuolelle piirretään vielä toinenkin viiva, sillä vanerilevyt tulevat hieman pesualtaan yläpuolelle. Jotta vanerilevyt eivät osu 45 senttimetrin välein olevien teräsrankojen kohdalle, nekin mitataan ja rkitään, mihin ne tulevat.

Toinen vanerilevyistä asetetaan kipsilevyä vasten ja merkitään niin, että se mahtuu merkittyjen teräsrankojen väliin. Viiva piirretään ja levy sahataan kipsilevyssä olevaa merkintää vastaavaksi. Sitten sahataan vielä toinen levy, josta tulee ensimmäisen kokoinen.

Sahattujen vanerilevyjen pinnasta tulee epätasainen, ja siitä saa tikkuja sormiin. Ammattilainen neuvoo hankaamaan levyjen reunoja vastakkain niin, että pahimmat tikut irtoavat. Ensimmäinen levy kiinnitetään paikalleen ruuvipuristimella.

Sitten se ruuvataan kiinni 4–6 ruuvilla kipsilevyn etupuolelta.Sama tehdään toiselle vanerilevylle. Kun pesuallas kiinnitetään myöhemmin asennusruuveilla, vanerilevyt muodostavat yhdessä kahden kipsikerroksen kanssa kerrosrakenteen.

Koska vanerilevyt täyttävät teräsrankojen välillä olevan tyhjän tilan, kannattimet voi nyt sijoittaa haluamaansa paikkaan kipsilevyn etupuolelle. Näin pesuallas on helpompi asentaa siihen mihin haluaa. Nyt kipsilevy ja vanerilevyt ruuvataan kiinni teräsrankoihin.

Kun ne on ruuvattu, toisen kipsikerroksen voi asentaa paikalleen. Seuraavaksi mitataan, mille korkeudelle pesuallas tulee. Sen jälkeen korkeus merkitään koko kipsilevyn leveydeltä. Aiemmin leikatulla vanerinkappaleella merkitään, missä kohdalla seinää vahvike sijaitsee.

Levyjen sijainti merkitään kipsilevyihin. Kipsilevyjen läpi ruuvataan pari lisäruuvia niin, että toinenkin kipsikerros on kiinni vanerilevyissä. Seuraavaksi etsitään pesualtaalle sopiva paikka. Kannattimien paikka merkitään pesualtaaseen ja siihen kohtaan kipsiseinää, johon pesuallas tulee.

Kannattimia kiinnitettäessä on huolehdittava siitä, että ruuvit ulottuvat kipsilevyjen läpi vähintään yhden senttimetrin syvyyteen vanerilevyyn. Näin vanerilevyjen koko leveys pystytään hyödyntämään niin, että liitos on mahdollisimman tukeva.

Kannattimien reiät merkitään lyijykynällä, ja ensimmäinen ruuvi ruuvataan kiinni. Sitten loput kaksi ruuvia on helppo ruuvata paikalleen. Sama tehdään toiselle kannattimelle.

Kun toisen kannattimen ensimmäinen ruuvi on ruuvattu, tarkistetaan vesivaa'alla, että e ovat vaakasuorassa. Näin kannattimen voi vielä siirtää, jos se on vinossa. Kun toinenkin kannatin on varmasti oikein, loputkin ruuvit voi kiristää. Seuraavaksi pesualtaan voi asettaa kannattimille ja ruuvata kiinni.

Pesuallas on nyt tukevasti kiinni kipsiseinässä. Tätä menetelmää voi käyttää myös muiden raskaiden esineiden, kuten lämpöpatterin kiinnittämiseen. Näin asennettuna kannattimet pystyvät kannattelemaan jopa aikuisen ihmisen painon.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  12/10 Paksua tolppaa on vaikea katkaista käsisahalla suoraan. Osaatteko neuvoa, miten se onnistuu?

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • Kestävä kulmaliitos

  Kestävä kulmaliitos

  08/09 VIDEO: Jos haluat välttää rakentamisessa heloja, esittelemme tässä kaksi liitosta, joissa niitä ei tarvita. Ensimmäistä liitosta varten on parrun päät sahattu 45 astetta jiiriin.

 • 5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  07/09 Moni vihaa puun hiomapaperilla hiomista. Käsin hiominen on kuitenkin konehiontaa tehokkaampaa, jos käytät paria apuvälinettä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot