Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Näin helposti kokoat
ponttilattian

Uudet ponttilaminaattilaudat ovat niin helppoja asentaa, että työ sujuu kaikilta. Ensimmäisen laudan asentamisesta siihen hetkeen, kun huonekalut voidaan tuoda takaisin kuluu harvoin päivää pidempi aika. Näytämme, miten helppoa asennus on. Lisäksi saat vinkkejä, joiden avulla selviät hyvin pienistä yksityiskohdista.


HELPPOA: Kun ensimmäiset ponttilautarivit on asennettu, työ etenee nopeasti. Laudat vain napsautetaan rivi riviltä paikoilleen.


VALMISTELE LAMINAATTIEN ASENNUS
1. Laminaatit viedään siihen tilaan, johon ne on tarkoitus asentaa. Useimpia lautoja pitää varastoida tietty tunti- tai päivämäärä huoneessa, johon ne asennetaan, jotta ne ilmastoituvat oikein.
2. Jos uusi ponttilattia asennetaan vanhan päälle, ovien peitelistoja on usein hiukan lyhennettävä. Sahaa käsisahalla tai monitoimityökalulla ja aseta terän alle puu- tai levypala.
3. Askeläänten vaimentamiseksi koko lattia-alalle levitään ensin äänieriste.
4. Mittaa lattia, jotta voit suunnitella lautojen asennuksen. Saumakohtia on limitettävä vähintään 25 cm rivistä riviin. Päätypalat eivät saa olla alle 10 cm:n levyisiä.
5. Ponttilautoja on helppoa ja nopeaa sahata pistosahalla. Suorat viillot laudan poikki voidaan tehdä käsi-, pyörö- tai katkaisu/jiirisahalla.


LOISTOJIPPO: TEE MERKKIVIIVA

Kun olet levittänyt äänieristeen, kannattaa piirtää viivat, joiden avulla on helppo jatkuvasti seurata, että ponttilaudat sijoittuvat suoraan.


Liitunarulla saa nopeasti viivan, jota pitkin asennusta voi ohjata.

Merkkiviiva on kaikkein helpoin tehdä liitunarulla, mutta voit käyttää apuna myös pitkää vesivaakaa viivaa merkitessäsi. Tai voit merkitä viivan teipinkaistaleilla, jollon viiva näkyy helposti työtä tehtäessä.


Viivaa käytetään mittausten alkupisteenä.


NÄIN ASENNAT PONTTILATTIAN
1. Ponttilattiaa ei asenneta aivan kiinni seinään. Laudan ja seinän väliin jätetään vähintään 10 mm rakoa. Jos käytät vakiokokoisia välikkeitä, raon koko ei muutu, kun myöhemmin isket laudat yhteen.
2. Laudat napsautetaan yhteen sivusta ja päädystä. Kun laudat on asennettu yhteen, ne isketään tiiviisti paikalleen vasaralla. Käytä laminaatista tehtyä lyöntipalikkaa.
3. Seinän vierustalla laudat vedetään tiiviisti paikalleen sorkkarautaa käyttäen. Käytä puukiilaa seinän suojana, kun painat lautoja sorkkaraudalla.
4. Joitakin lautoja voi olla vaikea napsauttaa yhteen - esimerkiksi viimeistä lautaa seinän vieressä. Tällöin voit poistaa alimman ponttiliitoksen ja liimata kaksi lautaa yhteen puuliimalla.
5. Putkia vasten asetetaan irtolauta, jotta voit mitata, merkitä ja sahata sopivan kokoisen palan. Seinän ja putken väliin asennetaan laudanpala, joka liimataan sahattuun lautaan kiinni.
6. Viimeinen lauta sahataan. Sitä ei yleensä saa napsautettua paikalleen, vaan se pitää liimata. Levitä paksut liimavanat molempiin lautoihin. Käytä apuna sorkkarautaa tai parkettirautaa.


VINKKI: VARO KOSTEUTTA

Jos asennat uuden lattian valetulle alustalle, esimerkiksi kellariin, lattian alle on yleensä tarpeen levittää kosteussulku. Kosteussulun on katettava koko lattia ja se pitää nostaa myös hiukan ylös seinille.

Piirroksessa kosteussulku on asennettu kahden ääntävaimentavan kerroksen väliin, ja se pysyy tiiviisti paikallaan jalkalistan takana puupalikan avulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • Kestävä kulmaliitos

  Kestävä kulmaliitos

  08/09 VIDEO: Jos haluat välttää rakentamisessa heloja, esittelemme tässä kaksi liitosta, joissa niitä ei tarvita. Ensimmäistä liitosta varten on parrun päät sahattu 45 astetta jiiriin.

 • 5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  07/09 Moni vihaa puun hiomapaperilla hiomista. Käsin hiominen on kuitenkin konehiontaa tehokkaampaa, jos käytät paria apuvälinettä.

 • Puhalla pölyt pois

  Puhalla pölyt pois

  19/08 VIDEO: Jos porattuun reikään jää pölyä, ei kiinnityksestä tule kunnollista. Tähänkin pulmaan on hyvä vinkki.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot