Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ovenkahvan kiinnittäminen

Ovenkahva lähtee irti useimmiten siksi, etteivät pienet ruuvit enää saa otetta ovesta. Tässä näytetään, miten oven voi korjata niin, että ovenkahva pysyy kiinni.

Takapuolella oleva ovenkahva ruuvataan irti ja pannaan sivuun.Seuraavaksi oveen pannaan kittiä, ja lukkopesä otetaan siksi aikaa pois. Vanha maali poistetaan niin, että ruuvit voi irrottaa.Nyt lukkopesä on helppo poistaa ruuvimeisselillä.

Jotta pinnasta tulee täysin tasainen, oven molemmat puolet pitää hioa. Oven sisäpuolella lukkopesän aukko siistitään pienellä selkäsahalla.Tasoiteaineena käytetään kaksikomponenttista puukittiä. Komponentit sekoitetaan pursottamalla hieman kummastakin putkilosta.

Kitti kuivuu nopeasti, joten sitä ei pidä sekoittaa enempää kuin mitä muutamassa minuutissa pystyy käyttämään.Oven ulkopuolella ruuvien entiset reiät täytetään puukitillä.

Oven sisäpuolella on pidettävä lastaa niin, ettei kittiä mene rei’istä lukkopesälle tarkoitettuun aukkoon. Kittiä ei saa myöskään mennä keskelle, josta kääntökara menee oven läpi. Lukkopesän voi asentaa takaisin kahdella ruuvilla. Kitti kovettuu kymmenessä minuutissa, ja sitten ovi on hiottava tasaisesti.

Nivelmitan avulla tarkistetaan, että kitti on oven tasalla.Kääntökaralle tarkoitettuun reikään mennyt kitti poistetaan 8-10-millisellä poralla.Kääntökara työnnetään oven läpi ja toinen kahva asetetaan paikalleen. Ruuvit kiristetään, kun ovenkahvat ovat tukevasti paikoillaan.

Nyt veto kohdistuu kääntökaraan eikä helassa oleviin pieniin ruuveihin.Oveen merkitään lyijykynällä, mihin kohtaan helat tulevat. Jotta pienet ruuvit tarttuvat kunnolla kiinni, niille on tehtävä reikä joko poraamalla tai kuten tässä iskemällä naskalilla.

Ela ruuvataan kiinni kahdella ruuvilla, ja nyt ovenkahva pysyy tukevasti paikallaan. Samalla tavoin kiinnitetään avaimenreiän ympärille tuleva hela.

Se näyttää parhaalta, kun ruuvit tulevat samaan asentoon kuin ovenkahvan helassa. Yleensä ne asetetaan vaakasuoraan, kuten tässä. Nyt oven voi taas avata ja sulkea ilman että ovenkahva lähtee irti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  12/10 Paksua tolppaa on vaikea katkaista käsisahalla suoraan. Osaatteko neuvoa, miten se onnistuu?

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  PUUTYÖNIKSI: Suorista kiero puutavara

  13/09 VIDEO: Nykyään on varsin tavallista, että ostettu puutavara ei ole suoraa. Tällaista kieroa puutavaraa on vaikea käyttää.

 • Kestävä kulmaliitos

  Kestävä kulmaliitos

  08/09 VIDEO: Jos haluat välttää rakentamisessa heloja, esittelemme tässä kaksi liitosta, joissa niitä ei tarvita. Ensimmäistä liitosta varten on parrun päät sahattu 45 astetta jiiriin.

 • 5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  5 VINKKIÄ: Hio puut täydellisesti

  07/09 Moni vihaa puun hiomapaperilla hiomista. Käsin hiominen on kuitenkin konehiontaa tehokkaampaa, jos käytät paria apuvälinettä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot