Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kestävä kulmaliitos

Jos haluat välttää rakentamisessa heloja, esittelemme tässä kaksi liitosta, joissa niitä ei tarvita. Ensimmäistä liitosta varten on parrun päät sahattu 45 astetta jiiriin.

Jos haluat välttää rakentamisessa heloja, esittelemme tässä kaksi liitosta, joissa niitä ei tarvita. Ensimmäistä liitosta varten on parrun päät sahattu 45 astetta jiiriin. Sitten ruuvataan sekä ylös että alas kaksi ruuvia, jotka pitävät viiston tukiparrun paikallaan.

Tämä rakenne jakaa ylemmän parrun painon sopivasti, mutta jos haluat tehdä vielä vahvemman liitoksen, on tuki salvettava pystytolppaan. Liitos on tehtävä samalle korkeudelle kuin toinenkin. Siksi mitta otetaan alhaalta päin suorakulman avulla. Etäisyys alamerkistä ylös on 65 cm, mikä siirretään pystytolppaan.

Mittaa nivelmitalla, jotta saat siirrettyä mitan myös alapuolelle, josta pala sahataan pois. Tee alas samanlaiset merkinnät. Näiden salvosmerkkien väliin voit jännittää parrun niin, että sen alareuna on oikeassa kohdassa sekä ylhäällä että alhaalla.

Piirrä merkki parrun yläreunaan. Näin merkitset viistotuen jiirimitan rakenteeseen. Samanaikaisesti voit nyt mitata pois sahattavan kohdan, jotta parru sopii paikalleen rakenteeseen. Se sujuu parhaiten nivelmitan ja suorakulman avulla. Nyt voit ottaa parrun irti ja piirtää merkin sen koko matkalle, jotta oikea pala tulee varmasti sahatuksi.

Sama merkki piirretään myös rakenteeseen kohtaan, johon tukiparru asettuu. Tolpasta poistetaan noin 1/8. Tämän tolpan paksuus on 95 mm, joten poistettavaksi tulee 2 cm. Mittaaminen on työlästä mutta välttämätöntä, mikäli halutaan saada hyvä lopputulos.

Sahaaminen on helppoa, kunhan muistat sahata täsmälleen merkkiviivaa pitkin. Kun pituus on sopiva, mitataan kulmamitalla, miten satulakohta sahataan. Toisessa päässä tarvitaan samat toimenpiteet. Rakenteeseen sahataan myös viistotuelle sopiva kolo.

Se tulee1 cm pystysuoraan tolpan sisään. Tolpan pystykolo veistetään käsin. Tässä olisi ehkä houkutus käyttää pistosahaa, mutta niin ei kannata tehdä. Sillä tavoin ei synny hyvää lopputulosta. On parempi käyttää perinteiseen tapaan talttaa.

Nyt pystysalvos on kunnossa, ja voidaan siirtyä yläparruun. Sekin salvetaan taltalla ja vasaralla. Kun pidät tukiparrua paikallaan, näet, miten paljon puuainesta pitää vielä poistaa.Nyt on aika kokeilla viistotuen asettumista salvokseen. Liitosten pitää sopia yhteen aivan tiiviisti.

Samalla tavalla työstetään poikkiparru. Sitten tuki asetetaan paikalleen. Tuki pitää hakata paikalleen aivan tiiviisti salvosten väliin sekä ylhäältä että alhaalta niin, että se on joka puolelta rakenteen tasalla.

Kun tuki on 1/8 tolpan sisällä, liitos on tukeva.Lopuksi ylä- ja alapäät kiinnitetään ruuveilla, jotta tuki ei pääse liukumaan pois paikaltaan. Ja nyt liitos on valmis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin vahvistat kipsilevyjen nurkat

  Näin vahvistat kipsilevyjen nurkat

  07/09 Nurkkavahvike suojaa kipsilevyseinien ulkonurkat kolhuilta. Teräksestä tehty kulmasuojalista pitää nurkan veitsenterävänä.

 • Näin asennat jalkalistat

  Näin asennat jalkalistat

  27/07 Yhdistä lattia ja seinä toisiinsa siisteillä jalkalistoilla. Näytämme, miten selviät vaikeista liitoksista.

 • Näin leikkaat kipsilevyjä

  Näin leikkaat kipsilevyjä

  10/01 Kipsilevy on monikäyttöinen rakennusmateriaali, josta on helppo leikata sopivia palasia. Unohda sahaaminen, ellet joudu tekemään reikiä tai kaarevia paloja.

 • Kestävät kaapit ja hyllyt

  Kestävät kaapit ja hyllyt

  19/10 Seinälle voi ripustaa painavia esineitä, jos ne kiinnitetään oikein. Neuvomme muutaman pomminvarman menetelmän.

 • Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  Miten sahalla sahataan TÄYSIN suoraan?

  12/10 Paksua tolppaa on vaikea katkaista käsisahalla suoraan. Osaatteko neuvoa, miten se onnistuu?

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot