Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rautaputkien liittäminen

LVI-töiden tekeminen edellyttää, että osaa tehdä tiiviin liitoksen kahden rautaputken välille. Liitoksia käytetään esimerkiksi T-yhteen asentamiseen, putken vaihtamiseen tai hanan asentamiseen.

Rautaputkia liitettäessä putken päissä on oltava kierteet, jotka on tiivistetty tiivistyslangalla ja putkikitillä. Tässä kaksi putkea liitetään T-yhteeseen. Putki on kiinnitetty ketjuputkipuristimeen, ja T-yhde ruuvataan siihen kiinni.

T-yhteen ruuvaamiseen aivan 1,5 cm pitkän kierteen pohjaan asti tarvitaan putkipihtejä. Rautaputkia liitettäessä ei tarvitse huolehtia siitä, että ruuvaisi liian kireälle. Kun T-yhde on paikallaan, ruuvataan seuraava putki kohdalleen. Taas käytetään putkipihtejä. Uloimmaksi kiinnitetään hana.

Hanan kierre on messinkiä, joten se on ruuvattava varovasti, etteivät messinkiset kierteet vahingoitu. Jos putket maalataan, ylimääräinen tiivistyslanka on poistettava. Se sujuu helpoimmin metallisahan terällä.

Sillä sahataan kevyesti koko liitoksen ympäri niin, että ylimääräinen tiivistyslanka irtoaa. Jos liitoksesta halutaan täydellisen siisti, se hangataan teräsharjalla ja viimeiset langanpätkät poltetaan sytyttimellä. Kun loppusilaus viimeistellään teräsharjalla, liitos on täysin siisti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot