Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Putken katkaiseminen

Rautaputken katkaiseminen sopivan kokoiseksi kuuluu LVI-töiden perustaitoihin. Ammattilainen esittelee nyt kaksi tapaa katkaista putkia.

Tarvitaan 60-senttinen putki, jonka pituus merkitään nivelmitalla. Sitten putki kiinnitetään ruuvipuristimeen. Yksinkertaisin keino on sahata putki järeällä metallisahalla. Silloin on kuitenkin oltava tarkkana, että sahausjälki on suora.

Sahaus sujuu tarkemmin, kun toisella kädellä pidetään kiinni sahan etuosasta. Metallisahan käyttämisessä on se hyvä puoli, että kierteet voi tehdä heti katkaisun jälkeen. Jos haluaa varmistua siitä, että putki katkaistaan aivan suoraan, on käytettävä putkileikkuria.

Se katkaisee putken pienellä pyörivällä terällä, joka on valmistettu karkaistusta teräksestä. Kun terä on kulkenut yhden kierroksen, ylhäällä olevasta kahvasta käännetään ja terä laskeutuu niin että se leikkaa syvemmältä.

5–6 kierroksen jälkeen putki on katkaistu. Kuten näkyy, leikkauspinnassa on kuroutumia. Ne on poistettava ennen kierteiden tekemistä. Siihen käytetään putkijyrsintä.

Putkijyrsin työnnetään putkeen ja väännetään muutama kierros. Samalla putkeen katkaisun yhteydessä puristunut rauta irtoaa. putkileikkurissa on se hyvä puoli, että se leikkaa varmasti suoraan ja nopeuttaa työntekoa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot