Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kupariputkien liittäminen

Kupariputkia käytetään usein lämmitysjärjestelmässä, jossa joutuu pakostakin liittämään putkia yhteen. Ammattilainen näyttää tässä, miten sekä kovia että pehmeitä kupariputkia liitetään yhteen.

Aluksi kupariputki katkaistaan pienellä kupariputkille tarkoitetulla putkileikkurilla. Putkileikkurista jää kuitenkin pieniä jäysteitä putken sisäpintaan. Ne poistetaan väljennysterällä, joka sisältyy tässä mallissa itse putkileikkuriin.

Putkileikkuri voi käyttää myös hieman pehmeämpien kupariputkirullien leikkaamiseen. Leikkausjälki on hieman siistimpi, mutta jäysteitä joutuu kuitenkin siistimään. Tähän käytetään työkalua, joka on suunniteltu yksinomaan jäysteiden poistamiseen kupariputkista.

Pehmeä kupariputki painuu hieman kasaan, kun se katkaistaan putkileikkurilla. Siksi tarvitaan kalibrointityökalua, joka laajentaa putkea. Kaulus isketään putkeen muovipäisellä vasaralla. Sitten mäntä lyödään kaulukseen vasaralla. Kun osat irrotetaan, putki on taas oikean kokoinen.

Kovaan putkeen asetetaan mutteri ja messinkirengas ennen kierteiden ruuvaamista yhteen. Sitten tarvitaan kaksi jakoavainta. Toisella pidetään kiinni messinkirengasta ja toisella kiristetään mutteria.

Pehmeään kupariputkeen asetetaan tukiholkki ennen mutterin ja messinkirenkaan asentamista kiristämistä varten. Tukiholkkia tarvitaan, koska pehmeä putki ei ole tarpeeksi vahva kiristettäväksi ilman sitä. Kun putket kiristetään kunnolla, liitoksesta tulee kestävä ja tiivis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot