Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Estä ilman pääsy putkiin

Jos lämmitysjärjestelmästä on poistettu vesi, putkiin tulee helposti ilmaa, kun ne täytetään vedellä. Sen voi kuitenkin helposti välttää noudattamalla ammattilaisen neuvoa.

Kiertovesipumppu on sammutettava ennen veden valuttamista. Pumppu on pidettävä sammutettuna. Vesi valutetaan letkua pitkin ennen kuin se asennetaan lämmitysjärjestelmään. Venttiili avataan kiintoavaimella niin että vesi pääsee kiertämään järjestelmään.

Jos letku kytketään vain suoraan vesihanasta lämmitysjärjestelmään, letkussa oleva ilma pumpataan veden mukana. Jos järjestelmään pääsee ilmaa, lämpö kiertää huonosti. Järjestelmä täytetään vedellä niin, että sen paineeksi tulee noin 2 baaria.

Sen jälkeen suljetaan aluksi palloventtiili ja sitten vesihana ennen kuin vesiletkun saa irrottaa. Sitten odotetaan noin 15 minuuttia. Kiertovesipumppua ei vieläkään käynnistetä. On odotettava, että lämmitysjärjestelmään päässyt ilma nousee pintaan.

Ilmaus voidaan aloittaa viidentoista minuutin päästä. Se sujuu kätevimmin ilmausruuviin sopivalla erikoisavaimella. Ilmausruuvi avataan kääntämällä vastapäivään. Kun ruuvista alkaa tulla vettä, se suljetaan.

Sama toistetaan muille lämpöpattereille. Ilman määrästä riippuen järjestelmään joutuu ehkä lisäämään vettä. Pumppu käynnistetään vasta, kun ilma on poistettu. Samaa menetelmää voi käyttää myös silloin, kun järjestelmään tarvitsee vain lisätä vettä tai kun lämpöpatterissa on ilmaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot