Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Viemäriputken paikkaaminen

Jos viemäriputkessa on yksinkertainen vuoto, sen voi korjata niinkin harvinaisella ratkaisulla kuin kestävällä paikalla.

Pahimmat ruosteet ja maalinjäänteet poistetaan vanhalla taltalla ja sitten nähdään, kuinka paha vahinko on kyseessä. Pienen vuodon voi paikata helposti ja tehokkaasti pantaliittimellä. Pantaliittimessä on ruostumaton teräsrengas, jonka sisällä on kumirengas.

Se puristuu kasaan ja sulkeutuu samalla tiiviisti. Kumirengas otetaan pois teräsrenkaasta ja leikataan auki niin että se tulee viemäriputken ympärille. Pantaliitintä käytetään yleensä liittämään yhteen kaksi putkea.

Siksi kumirenkaan keskellä oleva tiivistenauha on leikattava pois niin, että kumirengas painuu täysin tiiviisti viemäriputkea vasten. Kun on tarkistettu, että kumirengas sopii viemäriputkeen, sen kumpaankin päähän pannaan silikonikittiä.

Näin vesi ei pääse valumaan viemäriputken vuotokohdasta kumitiivisteen leikkauskohtaan. Pantaliitin ruuvataan auki niin, että sen voi asettaa viemäriputkella olevan kumirenkaan ympärille.

Liitin kiristetään kahdella kuusioruuvilla. Siihen voi käyttää tavallista kuusioavainta, mutta myös räikkävääntimeen saa kuusiopäitä. Räikkäväännintä käytettäessä ruuvit voi ruuvata kireämmälle. Pantaliittimellä tehty korjaus kestää viemäriputken iän ilman ongelmia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot