Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Hanan vaihtaminen

Hanaa vaihdettaessa on jonkin verran helpompaa irrottaa koko pesuallas kuin maata sen alla työskentelemässä ahtaassa paikassa. Hyvää jälkeä voi silti tehdä ilman altaan irrottamistakin.

LVI-asentaja irrottaa aluksi poistoputken isoilla putkipihdeillä. Kun poistoputki on irrotettu, suljetaan veden tulo vanhaan hanaan. Kun veden tulo on suljettu, putket voi ruuvata pois pienellä jakoavaimella. Seuraavaksi pesuallas irrotetaan seinästä ruuvimeisselin avulla.

Kun ruuvit on irrotettu, jäljelle jääneet muoviholkit voi sahata metallisahan terällä. Kun ruuvit ja holkit on poistettu molemmilta puolilta, pesuallas on helppo irrottaa. Nyt pesuallas on poistettu, ja vanha hana voidaan irrottaa.

LVI-asentaja aloittaa poistoputkesta. Aluksi irrotetaan kumitiiviste ja sitten poistoputki koputellaan varovasti irti. Ammattilainen käyttää siihen ruuvimeisselin kahvaa, ettei pesuallas vahingossa kolhiinnu. Koska hanaa ei ole tarkoitus enää käyttää, putket katkaistaan niin, että siihen pääsee helpommin käsiksi.

Hanan kiinnitysmutteri ruuvataan auki. Nyt hanan voi vääntää helposti irti putkipihdeillä. Jäljelle jää vain vanhoja tiivistekappaleita ja hieman silikonikittiä.Silikoni raaputetaan pois ruuvimeisselillä, ja pesuallas puhdistetaan yleispuhdistusaineella.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot