Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valokennolla toimiva vesihana

Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.


Siksi onkin hyvä idea säästää vettä hankkimalla vanhan tilalle uusi vesihana, jossa veden tulo määräytyy liikkeenilmaisimen avulla. Aluksi suljetaan kuuman ja kylmän veden tulo. Jos se ei ole mahdollista, hanaa ei voi vaihtaa itse.

Kiristysrenkaat avataan jakoavaimella. Jos ne ovat tiukasti kiinni, niitä voi kopauttaa kevyesti. Hana on kiinnitetty pesualtaan alapuolelta kiristysrenkaalla, joka on poistettava. Aluksi sitä pitää kiertää putkipihdeillä, minkä jälkeen se on helppo avata sormilla. Nyt vesihana tarvitsee vain vetää ylös.

Nyt on hyvä tilaisuus puhdistaa saman tien pesualtaassa olevan aukon reunat. Uuden hanan aluslevyt ja mutteri poistetaan ja johdot työnnetään reiästä alas. Monissa uusissa hanoissa on mukana kaksi suodatinta.

Ne kiinnitetään vesijohtojen ja hanan letkujen väliin. Suodattimet asennetaan kuulaventtiilien yläpuolelle. Niiden avulla kalkki ja lika ei pääse putkista vedensekoittajaan. Suodattimet kiristetään paikalleen jakoavaimella.

Seuraavaksi kiinnitetään kuminen tiivistelevy ja kiristyslevy, jolla vesihana pysyy kiinni pesualtaassa. Lopuksi letkut kiinnitetään vesihanaan. Sen voi tehdä itse, jos hankkii uuden vedensekoittajan, jossa on taipuisat letkut kupariputkien sijaan, sillä sellainen on paljon helpompi asentaa.

Silloin ei esimerkiksi tarvitse leikata putkia sopivan pituisiksi. Sitten avataan taas veden tulo – ja uusi vettä säästävä hana on valmiina käyttöön. Veden lämpötilaa voi säätää pienestä kahvasta, ja hanasta tulee vettä vasta, kun liikkeentunnistin havaitsee käden. Ja veden tulo lakkaa, kun käsi otetaan pois.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Säästä vettä

  Säästä vettä

  19/07 VIDEO: Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

 • Estä ilman pääsy putkiin

  Estä ilman pääsy putkiin

  06/06 VIDEO: Jos lämmitysjärjestelmästä on poistettu vesi, putkiin tulee helposti ilmaa, kun ne täytetään vedellä. Sen voi kuitenkin helposti välttää noudattamalla ammattilaisen neuvoa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot