Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Säästä vettä

Vuotavat hanat ja vesijohdot, jotka eivät ole täysin tiiviitä, maksavat helposti satoja euroja vuodessa. Sen voi välttää automaattisella vedenkatkaisijalla, joka valvoo vesimittaria yötä päivää.


Jos vettä valuu yhtäjaksoisesti yli 30 minuuttia, laite katkaisee automaattisesti vedentulon – myös silloin kun et ole itse kotona. Tämän ansiosta se sopii erinomaisesti esimerkiksi kesämökille.

Laitteeseen kuuluu ohjausyksikkö, josta laite avataan ja suljetaan ja säädetään hälytysääni ja ajastin. Siinä on myös lasertunnistin, joka seuraa, liikkuuko vesimittari. Sulkuventtiili, joka on normaalisti auki kuten tässä, avautuu ja sulkeutuu, jos vesi valuu jossakin päin taloa.

Kotoa lähdettäessä laite käynnistetään punaisesta napista. Putkivahingon sattuessa tai jos vesihanaa ei ole suljettu kunnolla, vedenkatkaisija katkaisee automaattisesti kaiken vedentulon 30 minuutin kuluttua.

Kuuluu hälytysääni, ja sulkuventtiili sulkeutuu. Kotiin palattua tarvitsee vain painaa samaa punaista nappia, niin sulkuventtiili avautuu taas. Vasemmalla olevasta napista voi säätää hälytysäänen voimakkuutta, ja oikealla olevasta napista voi säätää, kuinka pitkän ajan jälkeen vedentulo suljetaan.

Sulkuventtiilin saa asentaa vain hyväksytty LVI-asentaja, mutta lopun voi tehdä itse. Automaattisen vedenkatkaisijan avulla säästyy kalliilta vesilaskuilta ja vesivahingoilta, ja asentamalla sen voi saada alennusta useista vakuutusyhtiöistä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Valokennolla toimiva vesihana

  19/07 VIDEO: Käsien pesemiseen ja hammaspesuun kuluu vuosittain satoja litroja vettä. Suurin osa vedestä menee kuitenkin hukkaan, sillä vesi vain valuu itsekseen käsienpesun ja hammaspesun ajan.

 • VIDEO: Vesihana vuotaa

  VIDEO: Vesihana vuotaa

  15/07 Moniin vesihanamalleihin saa varaosia ja uusia tiivisteitä. Usein on kuitenkin syytä vaihtaa koko hana. Katso videolta, kuinka se käy.

 • Avaa juuttunut vesihana

  Avaa juuttunut vesihana

  06/06 VIDEO: Jos vesihanaa käytetään harvoin, kuten tässä tapauksessa, venttiilin tiiviste voi juuttua kiinni. Sen saa kuitenkin helposti auki yksinkertaisen konstin avulla.

 • Säästä vettä poresuuttimen avulla

  Säästä vettä poresuuttimen avulla

  06/06 VIDEO: Vesi on tärkeä luonnonvara, jota on syytä säästää. Siksi ammattimies suosittelee asentamaan vesihanoihin poresuuttimen, joka vähentää veden virtausta ja tekee siitä ilmavampaa.

 • Estä ilman pääsy putkiin

  Estä ilman pääsy putkiin

  06/06 VIDEO: Jos lämmitysjärjestelmästä on poistettu vesi, putkiin tulee helposti ilmaa, kun ne täytetään vedellä. Sen voi kuitenkin helposti välttää noudattamalla ammattilaisen neuvoa.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot