Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


8 MOKAA: Vältä tavallisimmat nikkarimokat

Jotkut virheet ovat niin yksinkertaisia, ettei niitä muista varoa – ja siksi ne toistuvat tasaisin väliajoin. Aloittelijan mokat voi kuitenkin välttää oikealla strategialla. Laadimme myös korjaussuunnitelman, sillä vielä jonain päivänä töppäät varmasti!


Älä välitä, näin voi käydä kaikille.1.


Sahaat väärästä merkistä!


Klassikko. Listasta pitäisi sahata 212 sentin pätkä. Teet aluksi merkin kahteen metriin ja lisäät siihen 12 senttiä. Katkaiset kuitenkin listan kahdesta metristä.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Vedä ruksi kahden metrin merkin yli jo ennen kuin otat seuraavan, 12 sentin mitan. Jos sekään ei auta, heitä mittatikku menemään ja osta tarpeeksi pitkä mittanauha.

PELASTUSSUUNNITELMA: Virheisiin on varaa, jos ostat muutaman listan liikaa. Kokonaiset listat saa yleensä palauttaa rautakauppaan.
2.


Leikkaat poikki koneen johdon!


Juuri kun leikkaat täyttä häkää pensasaitaa, tulee hiirenhiljaista ja leikkuri vaikuttaa kuolleen käsiin. Olet jälleen kerran leikannut virtajohdon poikki.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Joidenkin mielestä virtajohto kannattaa nostaa olkapäälle. Toiset taas vetävät johdon koneeseen lahkeen ja hihan kautta. Paras keino välttää johdon katkeaminen on kuitenkin järjestelmällinen työskentely ja se, että aitaa leikataan koko ajan johdosta poispäin. Keskity siihen mitä teet, äläkä koskaan tee äkkikäännöstä pitkäksi jäänyttä oksaa kohti. Käytä aina keltaista tai punaista johtoa, joka loistaa oksien välissä.

PELASTUSSUUNNITELMA: Jos johto katkeaa, tärkeintä on vetää se pois pistorasiasta. Tarkista myös, paloiko sulake. Jos varajohto on valmiina, pääset nopeasti uuteen vauhtiin. Jos varajohtoa ei ole, joudut käyttämään viisi minuuttia vanhan korjaamiseen ja jatkamaan työtä lyhyemmällä johdolla.

SE OGSÅ: Suosikkini: Akkupensasleikkuri3.


Yksi osa jää yli!


Istukka on kiinni johdoissa, johdot on lyhennetty ja asennettu lampunkannattimeen. Olet juuri ripustamassa lamppua kattoon kun huomaat, että pöydän reunalla virnistelee pieni osa, jonka pitäisi olla katossa.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Læg delene op i rækkefølge, når du skiller tingene ad, og tving dig selv til at arbejde systematisk frem gennem rækken i modsat rækkefølge, når du samler tingene.

PELASTUSSUUNNITELMA: Pura koje ja kasaa se taas. Uudestaan tekeminen ei ole mikään häpeä. Tällä kertaa onnistut varmasti.
4.


Poraat sähköjohtoon seinässä!


Sinun pitää kiinnittää seinään hylly. Alat porata reikiä hyllynkannattajille, ja yhtäkkiä koko talo pimenee.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Käy seinä läpi rakennetunnistimella, ennen kuin poraat. Tunnistin paljastaa useimmat johdot ja putket. Ajattele. Johdot kulkevat pistorasioihin ja lamppuihin yleensä vaaka- tai pystysuorassa.

PELASTUSSUUNNITELMA: Vedä terä ulos, palauta pääsulake ja tarkista, palautuuko virta talon muihin huoneisiin. Ota yhteys sähköasentajaan, sillä korjaustöihin ei saa ryhtyä omin päin.
5.


Ikkuna on liian iso!


Sinulle on toimitettu ikkuna, joka on valmistettu oikeiden mittojen mukaan. Ja nyt se ei mahdukaan paikalleen.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Olet ilmoittanut ikkunatehtaalle aukon mitat, mutta tehdas on tulkinnut ne karmin mitoiksi. Muista vähentää reiän mitasta rungon ja ikkunan välinen sauma ja ilmoita tehtaalle karmin ulkomitat.

PELASTUSSUUNNITELMA: Lähes kaikissa tapauksissa kannattaa tilata uusi ikkuna oikeilla mitoilla. Reiän suurentaminen ei yleensä kannata. Karmin ja rungon väliin pitää jättää vähintään 15 mm tilaa joka puolelle, jotta ikkuna voidaan säätää suoraan ja karmi eristää riittävän tiiviisti.

SE OGSÅ: Hyvä tietää ikkunoista
6.


Sahaat kulman väärinpäin!


Olet mitannut listat oven ympärille ja merkinnyt niihin täsmälleen 45 asteen kulmat. Sitten sahaat kulmat väärin päin.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Merkitse heti, mihin suuntaan kulma tulee, kun olet mitannut ensimmäisen listan. Sillä tavalla listat asettuvat sirkkelin terän alle aina oikein päin. Sahaa ensin vino pää ja katkaise suora pää vasta lopuksi.

PELASTUSSUUNNITELMA: Hanki aina pari ylimääräistä listaa.

7.


Osat eivät sovi!


Uuden Ikean kaapin kasaaminen ei ota onnistuakseen. Huomaat, että pakkauksessa on viallinen levy ja neljä liian pitkää ruuvia.


NÄIN VÄLTÄT VIRHEEN: Seuraa vain ohjeita. On hyvin epätodennäköistä, että pakkaukseen olisi laitettu väärät osat. On paljon todennäköisempää, että olet tehnyt jotain väärin.

PELASTUSSUUNNITELMA: Pura kaappia, kunnes huomaat, missä teit virheen. Noudata tällä kertaa tarkasti ohjeita.

8.


Allas putoaa läpi reiästä!


Olet sahannut sopivan reiän uuteen tiskipöydän tasoon, mutta allas putoaa suoraan reiän läpi. Piirsit merkin tiskialtaan ympäri aivan kuten pitikin ja mittasit reiälle paikan 10 milliä siitä sisäänpäin.


NÄIN SE VÄLTETÄÄN: Olet tehnyt klassisen ja kalliin virheen: sahasit levyn ensimmäistä viivaa pitkin. Virhe vältetään vetämällä ensimmäisen merkin yli monta näkyvää ruksia. Reiän ääriviivat piirretään vasta sen jälkeen.

PELASTUSSUUNNITELMA: Joudut ostamaan uuden pöytälevyn tai isomman altaan. Tarkista reiän koko pari kertaa, ennen kuin sahaat uudestaan.


SE OGSÅ: Asenna allas pöytälevyynAiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miten laattakuviosta tulee siisti?

  Miten laattakuviosta tulee siisti?

  06/10 Aion laatoittaa kylpyhuoneeni uusiksi. En haluaisi jättää seinien viereen kapeita suikaleita. Miten sen voi välttää?

 • NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  04/10 Liimattujen esineiden irrottaminen on joskus sietämättömän vaikeaa. Kaikki on kuitenkin mahdollista oikeilla välineillä. Katso 10 nerokasta vinkkiä täältä.

 • Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  23/09 Työt kannattaa yleensä tehdä sääntöjen mukaan. Ei kuitenkaan aina. Esittelemme muutaman hyvän vippaskonstin sekä pari temppua, joihin ei pidä sortua KOSKAAN!

 • VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  20/09 Upottaisitko ruuvin vasaralla? Jotkut vippaskonstit ovat fiksuja, mutta toiset todella tyhmiä. Osaatko erottaa jyvät akanoista?

 • VINKKI:  6 Korjausmassa

  VINKKI: 6 Korjausmassa

  15/09 VIDEO: Kun haluat ripustaa seinälle esimerkiksi taulun, sen pitää luonnollisesti olla tietysä paikassa. Voi tietenkin sattua niin, että juuri siinä kohdassa ei ole tartuntapintaa tai siinä on huokoinen saumakohta.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot