Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valemuuraus

Sileästä seinästä saa helposti ja nopeasti rapatun muurin näköiseksi, oli kyse sitten pohjarapatusta, kevytbetonista, puulevyistä tai tavallisesta betonista rakennetusta seinästä.


Tarvitaan vain laastia, hiertimiä ja ennen kaikkea tällainen erikoiskaavin, jolla laastiin tehdään kuvioita.Muurari näyttää, miten tästä rumasta betoniseinästä saa rapatun muurin näköisen. Jotta laasti tarttuisi kunnolla, seinä on aluksi pohjustettava sideaineella, joka sekoitetaan veteen suhteessa 1:3.

Tähän käytetään pohjarappauslaastia, joka sekoitetaan veteen niin, että koostumuksesta tulee notkean voidemainen.Laasti levitetään seinään teräslatalla. Aloitetaan alhaalta ja edetään ylöspäin.

Laastikerroksesta tehdään noin 2–3 mm paksuinen, niin että siihen voi raaputtaa saumat. Kun pohjarappaus on tehty koko seinälle, se tasoitetaan niin, ettei teräslatasta jää liikaa särmiä. Työkalut kannattaa huuhdella kunnolla heti käytön jälkeen. Kun pohjarappaus on kuivunut, siihen painellaan tiilimuurin kuviointi saumaraudalla.

Muurari suosittelee painelemaan saumaraudalla vesivaakaa pitkin. Näin varmistetaan, että saumat tulevat vaakasuoraan. Jos pohjarappaus irtoaa jostakin kohdasta, se paikataan laattakauhalla. Pystysuorat puskusaumat määrittävät, mitä limitystä käytetään.

Tässä käytetään ristilimitystä, mutta periaatteessa voit käyttää haluamaasi limitystä. Näin puskusaumoja tulee vain joka toiseen kerrokseen. Tässä käytetään toista saumarautaa, jonka pituus vastaa kokonaisen kiven pituutta.

Pitkän vesivaa’an tai oikolaudan avulla pystysuorat puskusaumat tulevat täysin suoraan.Puskusaumat on nyt tehty joka toiseen kerrokseen, ja niitä on vain puolikkaan kiven välein. Seuraavat saumat tulevat kokonaisten tiilten mukaan.

Kun limitys on valittu, kuvio on jatkossa tehtävä niin, että kaikki puskusaumat tulevat täsmälleen siihen, mihin ne kuuluvat kyseisessä limityksessä. Noin tunnin työn jälkeen muurikuvio on valmis, ja laastin annetaan kuivua ennen töiden jatkamista.

Aikaisintaan vuorokauden kuluttua seinä kostutetaan jäykällä harjalla. Aluksi harjataan harjan takapuolella ja sen jälkeen tavalliseen tapaan, niin että terävät reunat ja irtonainen rappaus poistuvat.

Seuraavaksi seinä rapataan. Tähän käytetään valkoista julkisivulaastia. Tähän laastiin tarvitaan 5-6 litraa vettä 25 kilon säkkiä varten. Ennen laastin levittämistä seinä pitää kastella. Teräslatalle asetetaan iso möykky laastia.

Rappaaminen aloitetaan toisesta alareunasta, ja laastia on tultava joka paikkaan.Kun koko seinä on rapattu, rappaus pyyhitään kostealla sienellä. Sieni tasoittaa pinnan ja poistaa kaikki teräslatan jäljet. Nyt seinä on valmis, ja riippumatta siitä, onko sen pinta kipsilevyä, puuta tai pohjatapettia, siitä saa helposti rapatun tiiliseinän näköisen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • GALLERIA: Kyllä se siinä pysyy!

  GALLERIA: Kyllä se siinä pysyy!

  20/10 Se tunne on monelle tuttu. Lopputulos voisi näyttää paremmalta, mutta huonompikin jälki kelpaa. Joskus jälki on kuitenkin LIIAN huonoa...

 • Miten laattakuviosta tulee siisti?

  Miten laattakuviosta tulee siisti?

  06/10 Aion laatoittaa kylpyhuoneeni uusiksi. En haluaisi jättää seinien viereen kapeita suikaleita. Miten sen voi välttää?

 • NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  04/10 Liimattujen esineiden irrottaminen on joskus sietämättömän vaikeaa. Kaikki on kuitenkin mahdollista oikeilla välineillä. Katso 10 nerokasta vinkkiä täältä.

 • Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  23/09 Työt kannattaa yleensä tehdä sääntöjen mukaan. Ei kuitenkaan aina. Esittelemme muutaman hyvän vippaskonstin sekä pari temppua, joihin ei pidä sortua KOSKAAN!

 • VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  20/09 Upottaisitko ruuvin vasaralla? Jotkut vippaskonstit ovat fiksuja, mutta toiset todella tyhmiä. Osaatko erottaa jyvät akanoista?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot