Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uudet saumat kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen kuluneiden saumojen vaihtamiseen tarvitaan läpeensä kostutettua, juuri ennen käyttöä hienoksi hiottua saumaustikkua.
Saumaustikun lisäksi tarvitset vain oikein hyvälaatuista silikonimassaa sekä aimo annoksen huolellisuutta. Palkkioksi saat terveet ja kauniit saumat.

Silikonisaumoihin on vaikeaa ihastua toden teolla. Niihin eivät ole ihastuneet meidän sauma-asiantuntijammekaan, jotka ovat jo vuosia hankkineet elantonsa niiden laitolla. Näillä sitkeillä ja sileillä saumoilla on kuitenkin myös vahvuutensa ja paikkansa nykykylpyhuoneessa. Ne tarttuvat lähes kaikkiin pintoihin, ovat joustavat ja vesitiiviit, ja niiden pinta on helppo puhdistaa ja pitää puhtaana. Joissakin paikoin on seinien ja lattioiden välisten saumojen tiivistäminen silikonilla määräysten asettama vaatimus. Mutta silikonisaumat myös ärsyttävät.

Silikoni itsessään on vedenpitävää, mutta saumojen päitä ja reunoja on niin vaikea saada tiiviiksi, että uuden rakennuksen tiiviys ei saa olla riippuvainen silikonisauman tiiviydestä. Siitä on huolehdittava jo aikaisemmassa vaiheessa rakentamista. Sileä pinta on helppo kuivata ja pitää puhtaana, mutta jos sitä ei tee jatkuvasti, pureutuu homesieni sauman pintaan. Ja siinä missä homeinen laastisauma voidaan pelastaa harjaamalla ja jynssäämällä ei silikonisauma kestä samankaltaista käsittelyä. Ainoaksi ratkaisuksi jää sauman puhdistaminen se vaihtamalla.

Kovettumaton silikonimassa tarttuu muihin materiaaleihin erittäin helposti. Vastaavasti muiden materiaalien on erittäin vaikeaa tarttua kovettuneen silikonimassan pintaan. Eli jos olet kerran laittanut silikonia saumaan, sinun on käytettävä silikonia saumassa jatkossakin. Tämän vuoksi taitavimmatkin saumaihmiset suosittelevat silikonia vain sinne, missä sen vahvuudet ovat sen heikkouksia suuremmat: kosteisiin tiloihin, joissa vaaditaan joustavuutta ja tiiviyttä. Mutta jos tiiviys on riippuvainen silikonisaumasta, asia kannattaa ilman.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Millä aineella saumaan puutason?

  Millä aineella saumaan puutason?

  09/11 Laatoitin keittiön välitilan, ja nyt olisi saumauksen vuoro. Työtason pintaan ei kuulemma saa vetää saumalaastia. Pitääkö se paikkansa?

 • Varma tapa saada siistit saumat

  Varma tapa saada siistit saumat

  31/07 Jos kodistasi löytyy rumia silikonisaumoja, niiden vaihto uusiin ei vie kauan aikaa. Jos hyödynnät menetelmäämme, työsi on kuin ammattilaisen jäljiltä.

  Vaikeus 1/4
 • Kosteustiivis kylppärin katto

  Kosteustiivis kylppärin katto

  18/05 Suojaudu kosteiden tilojen vaurioilta. Tee kylpyhuoneen katosta täysin tiivis ja käytä työhön vain laadukkaita materiaaleja.

  Vaikeus 4/4
 • Tee itse ja säästä lähes 700 €

  Tee itse ja säästä lähes 700 €

  19/03 Kylpyhuoneeseen voi nopeasti rakentaa kipsilevyistä ja teräsrangasta väliseinän. Selvitä kuitenkin huolella märkätiloja koskevat määräykset, ennen kuin ryhdyt työhön.

  Vaikeus 3/4
 • Roiskeita kestävä kylpyhuoneen ovi

  Roiskeita kestävä kylpyhuoneen ovi

  19/02 Onko kylpyhuoneesi ovi vaurioitunut roiskeista niin, että sitä on vaikea sulkea? Tai tuntuuko ovi liian kapealta? Voit vaihtaa sen uuteen, roiskeet kestävään malliin, joka ei väänny. Valitse leveämpi ovi, jos vanha oli liian ...

  Vaikeus 2/4
Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Uudet saumat kylpyhuoneeseen
 • Uudet saumat kylpyhuoneeseen

Vaikeusaste

Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot