Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valkoinen

Puulattiasta tulee häikäisevän upea, kun se saa pintaansa 3–4 telalla vedettyä valkoista maalikerrosta. Ennen maalaamista lattia on puhdistettava huolella, jotta maali tarttuu siihen kunnolla. Uusi lattia syntyy viikonlopussa.

Puulattia on helppo maalata, mutta ennen kuin aloitat telaamisen, puhdista lattia huolella, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Tämä koskee sekä parketti- että lautalattioita. Poista lattiassa mahdollisesti olevat epätasaisuudet ja puhdista pinta tarkoin tehokkaalla puhdistusaineella. Sen jälkeen lattia on hiottava. Jos aiot maalata lakatun lattian, se on ensin hiottava täysin mattapintaiseksi. Lautalattian saumat on puhdistettava perusteellisesti, jotta niistä ei irtoa likaa ja pölyä maaliin työn aikana. Kun lattia on hiottu, se pestään vedellä puhtaaksi ja pölyttömäksi. Jos puupinnassa on tummia oksakohtia, niihin voi sivellä oksalakkaa. Sen jälkeen voi olla varma, että tummat kohdat peittyvät maaliin. Lattiamaalilla voi hyvin täyttää parkettilattian pienempiä halkeamia ja rakoja. Jos kolot ovat isompia, ne on tasoitettava, muuten ne näkyvät selvästi myös maalatussa pinnassa. Kannattaa myös huomioida, että maalattuun pintaan saattaa ajan myötä hyvinkin tulla halkeamia, kun puu elää ja kutistuu kuivina kausina. Jos haluat olla täysin varma, että lattiapinnasta tulee täysin sileä, tasoita kaikki halkeamat. Valitse lattiamaali yhdessä maalikauppiaasi kanssa. Hän tietää, millaisia vaatimuksia maalille on asetettava sen mukaan, mistä huoneesta on kyse ja kuinka kovaan kulutukseen maali mahdollisesti joutuu. Pidä aina kiinni kuivumisajoista ja laita huonekalut takaisin paikoilleen vasta, kun maali on täysin kovettunut.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Maalaa reuna, säästät vanhan lattian

  Maalaa reuna, säästät vanhan lattian

  28/01 Jos huonekalusta on jäänyt lattiaan ruma raita, ei koko lattiaa joudu kunnostamaan. Riittää, että maalaa – helposti, edullisesti ja kauniisti.

  Vaikeus 1/4
 • Kuinka poistan puulattian kolhut?

  Kuinka poistan puulattian kolhut?

  31/07 Uuteen lautalattiaani on tullut kolhuja korkokengistä ja lattialle pudonneista tavaroista. Miten puun saisi näissä kohdissa palautettua?

 • VIDEO: Palojälki parkettilattiassa

  VIDEO: Palojälki parkettilattiassa

  08/04 Jos parkettilattiaan tullutta palojälkeä ei voi hioa pois, voit vaihtaa vaurioituneen parkettisauvan. Video näyttää vaihe vaiheelta, kuinka tämä tehdään.

  Vaikeus 1/4
 • Lautalattia lämpimän betonin päälle

  Lautalattia lämpimän betonin päälle

  19/02 Puulattia on hyvä valinta asuinhuoneisiin. Puu on alustana lämmin ja ääntä vaimentava sekä helppo puhdistaa ja hoitaa. Asennamme lautalattian kylmältä ja kosteudelta eristävälle betonialustalle.

  Vaikeus 4/4
 • Maalaa taidolla

  Maalaa taidolla

  03/02 Nikkarina sinulla on hyvät mahdollisuudet tehdä jopa parempaa maalausjälkeä kuin ammattilaiset - mikäli olet valmis uhraamaan työhön aikaa.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Valkoinen
 • Valkoinen

Vaikeusaste

Vaikeus 1/4

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot