Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


OPAS: Näin ylitasoitat seinät

Seinät kannattaa joissakin tapauksissa tasoittaa yli riippumatta siitä, aiotaanko ne maalata vai tapetoida. Ylitasoitus on tekniikkalaji, joka vaatii kärsivällisyyttä ja harjoitusta. Katso tästä, miten ylitasoitus tehdään. Saat ohjeet sekä tavallisen, hienojakoisen tasoitteen käyttöön että karkeamman jokapaikantasoitteen levittämiseen.

Tasoittaminen: Näin ylitasoitat seinät
TÄYDELLISTÄ JÄLKEÄ: Ylitasoitettu seinä on yhtenäinen, tasainen, sileä ja kestävä. Vain maali puuttuu.

TAVALLINEN YLITASOITUS
spartle 1. Laasti kannattaa nostaa isoon lastaan pienellä lastalla, joka mahtuu kunnolla ämpärin sisään. Älä levitä tasoitetta aivan ison lastan reunoille asti.
2. Aloita lattian rajasta ja nosta laasti seinälle rauhallisesti. Seinä kannattaa tasoittaa osissa. Levitä tasoite seinän alimpaan kolmannekseen ja noin 1,5 metrin leveydelle kerrallaan.
spartle 3. Puhdista lasta laastista ja vedä lastaa pitkin seinää, kunnes olet tasoittanut kaikki saumat. Työ alkaa sujua nopeasti.
spartle 4. Jatka tasoittamista seinän yläosasta. Levitä tasoite seinään ja vedä lastaa alaspäin. Jatka tasoittamista osa kerrallaan, ja tasoita lopuksi seinä poikkisuuntaisella liikkeellä.
spartle 5. Hio seinät, kun tasoite on kuivunut. Hio usemman kerran, mikäli tarve vaatii, tai vuokraa varsihiomakone. Iso hiomalaikka tekee pinnasta täysin sileän ja vähentää hiomiseen kuluvaa aikaa.


VINKKI: NURKKIEN TASOITTAMINEN

spartle hjørner
Vahvista nurkat ja helpota työtä metallilistoilla. Voit ostaa nurkkalistat rautakaupasta metrimitalla. Ruuvaa listat kiinni nurkkiin. Tasoite tarttuu lujasti kiinni nurkkalistoihin. Voit arvioida tasoitekerroksen paksuuden listojen mukaan.


YLITASOITUS YLEISTASOITTEELLA
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 1. Sekoita yleistasoite veteen ohjeen mukaisesti. Tasoite pitää levittää seinälle kahdessa tunnissa, joten sekoita vähän kerrallaan. Koostumus on sopiva, kun massan pinta on melkein tasainen.
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 2. Ota tasoitetta teräslastaan ja levitä sitä seinälle. Liikuta lastaa tasaisella liikkeellä ja paina sitä samalla seinää vasten. Levitä kaistale kerrallaan, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen.
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 3. Voit hioa pisarat pois seuraavana päivänä hiomapaperilla, jonka karkeus on 60. Voit tasoittaa seinän myös pienihampaisella ”raastinraudalla”.
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 4. Sivele seinään vettä pensselillä tai harjalla, jotta toinen tasoitekerros ei kuivu liian nopeasti. Jos haluat pidentää työskentyaikaa, voit käsitellä seinän akryylipohjusteella.
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 5. Levitä toinen tasoitekerros. Toisen kerroksen pitää olla hieman ensimmäistä paksumpi. Levitä tasoitetta lastanleveys kerrallaan, jotta ehdit tasoittaa laastin, ennen kuin se kuivuu.
Ylitasoittaminen yleistasoitteella 6. Tasoita pinta välittömästi rutikuivaksi puristetun sienen reunalla. Älä paina liian kovaa, jotta tasoite ei siirry paikasta toiseen. Seinä on valmis maalattavaksi, kun toinen tasoitekerros on kuivunut.


FIKSU KEINO: YLITASOITUS TELALLA

Jos tasoitteen levittäminen lastalla tuntuu vaikealta, voit kokeilla tasoitteen levittämistä telalla. Telalla levitettävän tasoitteen pitää olla tavallista ohuempaa, joten lisää tasoitteeseen normaalia enemmän vettä. Levitä tasoitetta paksuna kerroksena vähän kerrallaan.

Tasoite ja tela

Tasoita seinä lopuksi leveällä teräslastalla sekä korkeus- että leveyssuuntaisin vedoin.

Tasoite ja tela

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 3 FIKSUA tapaa käyttää maalarinteippiä

  3 FIKSUA tapaa käyttää maalarinteippiä

  28/11 Maalarinteippiä tarvitaan suojaamiseen, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää myös muilla tavoin?

 • OPAS: Näin tasoitat reiät

  OPAS: Näin tasoitat reiät

  17/11 Seinissä ja katoissa olevien reikien tasoittaminen ennen maalaamista vie aikaa, mutta se kannattaa. Näytämme, miten reiät tasoitetaan TÄYDELLISESTI.

 • OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  26/08 Kipsilevyistä voi rakentaa hienoja, tasaisia pintoja. Lopputuloksesta ei kuitenkaan tule hyvä, jos saumoja ei tasoiteta oikein. Opettele oikea tekniikka!

 • Maalinpoisto

  Maalinpoisto

  23/08 VIDEO: Vanhoissa ovissa ja ikkunoissa on usein monta maalikerrosta, jotka on ensin poistettava, jos haluaa maalata pinnan uudelleen ja saada tasaisen lopputuloksen.

 • Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  08/08 Taivasalla maalatessa voi syyllistyä moniin virheisiin. Tarkista tästä, sorrutko klassisiin virheisiin, kun heilutat pensseliä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot