Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suurennos ruudukon avulla

Piirroksen voi suurentaa ruudukon avulla jakamalla sen ruutuihin.

Maalari on valokopioinut tämän seepran A4-paperiarkille, mutta mallina voi käyttää myös valokuvaa tai omaa piirustusta. Kuva jaetaan viivoittimella samankokoisiin ruutuihin. Pystysuorat sarakkeet merkitään kirjaimilla ja vaakasuorat rivit numeroilla yhdestä kymmeneen.

Piirros on nyt jaettu ruutuihin, ja esimerkiksi hännänpää on ruudussa A8.Koristelun piirtämiseen tarvitaan monistuspaperia, mutta leivinpaperikin käy. Paperi kiinnitetään teipillä ilmoitustauluun.

Paperin käyttämisessä on se hyvä puoli, että sitä voi käyttää uudelleen tai toisin päin käännettynä useampiin koristeluihin. Ensin piirretään pohjaviiva, jonka perusteella ruudut merkitään. Tässä tehdään koriste, jonka korkeus on 60 cm ja leveys 90 cm.

Piirustuksen korkeus oli 10 ruutua, joten ruutujen kooksi tulee 6 kertaa 6 cm, jotka mitataan taittomitalla. Pisteet yhdistetään ja merkitään samalla tavoin kuin pienessä työpiirroksessa. Nyt koristeen jokainen ruutu piirretään niin, että niihin tulee sama kuvio kuin pienessä piirroksessa.

Se sujuu helpoiten katsomalla mallia ja piirtämällä viivat koristeeseen. Koukeroiset kohdat kuten häntä on helpointa maalata yhdellä kertaa useampaan ruutuun. Piirtäminen vaatii ennen kaikkea tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Tämän koristeen piirtämiseen kului noin kaksi tuntia ruutu kerrallaan.

Kun piirros on valmis, paperi käännetään, ja kaikki viivat varjostetaan lyijykynällä. Kun se on valmis, paperi käännetään uudelleen. On oltava tarkkana, että paperi tulee oikeaan kohtaan, ennen kuin se kiinnitetään teipillä.Seuraavaksi painetaan voimakkaasti lyijykynällä kaikkia viivoja.

Varjostus on nyt ilmoitustaulua vasten, ja viivat siirtyvät siitä tauluun. Koko piirros piirretään valmiiksi tällä tavoin, minkä jälkeen paperin voi poistaa. Ilmoitustaululla olevat viivat maalataan nyt ohennetulla mustalla maalilla.

Nyt kun käytetään oikeaa maalia, on pidettävä käsi vakaana. Maalari tukee kättään tuki- eli kikkakeppiin. Näin käsi ei vapise eivätkä viivat mene väärin. Loput viivat ja isommat pinnat maalataan vapaalla kädellä. Nyt koriste on valmis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Näin ylitasoitat seinät

  OPAS: Näin ylitasoitat seinät

  27/09 Ylitasoittaminen sopii sekä maalattaville että tapetoitaville seinille. Katso tästä, miten seinät ylitasoitetaan.

 • OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  26/08 Kipsilevyistä voi rakentaa hienoja, tasaisia pintoja. Lopputuloksesta ei kuitenkaan tule hyvä, jos saumoja ei tasoiteta oikein. Opettele oikea tekniikka!

 • Maalinpoisto

  Maalinpoisto

  23/08 VIDEO: Vanhoissa ovissa ja ikkunoissa on usein monta maalikerrosta, jotka on ensin poistettava, jos haluaa maalata pinnan uudelleen ja saada tasaisen lopputuloksen.

 • Vaihda talosi väri - sekunnissa!

  Vaihda talosi väri - sekunnissa!

  09/08 Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen ja katsoa, miltä talosi näyttää maalauksen jälkeen. Se on helppoa ja ilmaista!

 • Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  08/08 Taivasalla maalatessa voi syyllistyä moniin virheisiin. Tarkista tästä, sorrutko klassisiin virheisiin, kun heilutat pensseliä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot