Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Reunukset ja tehosteet

Tällä ilmoitustaululla maalari näyttää, miten tehdään reunuksia ja tehosteita. Kun reunuksen kuvio on reunan suuntainen, kuvio kannattaa leikata sapluunaan yhtä kauas reunasta kuin valmis kuvio tulee seinän reunasta. Näin kuvio kulkee tasaisesti reunan suuntaisena.

Värin töppäämiseen käytetään töppäriä. Ettei se löystyisi, käytetään teipinpalasta, joka tekee siveltimestä jäykemmän. Ennen maalin töppäämistä töpätään kokeeksi muutama kerta paperille, jotta maali levittyisi tasaisesti.

Väriä ei pidä yrittää maalata, sillä vain sapluunan avulla töppäämällä reunoista tulee mahdollisimman selvärajaiset. Kun nurkka on valmis, sapluunaa siirretään niin, että kuvio jatkuu. Tässä on oltava varovainen, ettei maalia mene valkoiselle taululle. Kun sapluuna on paikallaan, jatketaan työskentelyä.

Reunuksen ympärille maalataan viiva eli tehoste. Siihen tarvitaan kapeaa sivellintä eli viivasivellintä ja lovettua viivoitinta. Loven ansiosta väriä ei leviä viivoittimen alle.

Tehosteeseen käytetään samaa maalia kuin reunuksen, mutta sitä ohennetaan niin, että puolet siitä on maalia ja puolet vettä, jotta viivasta tulee ohut.

Aluksi on aina maalattava pari koeviivaa, jotta näkee, onko maalin koostumus sopiva. Jos maali on liian paksua, sillä ei voi maalata siistiä ohutta viivaa. Jos käytetään uutta sivellintä, voi joutua leikkaamaan hieman harjaksia siveltimen leveältä sivulta.

Maalaaminen aloitetaan aina maalattavan kohteen ulkopuolelta, jolloin saavutetaan paras tulos. Siksi molempiin päihin laitetaan maalarinteippiä niin että viivan maalaamisen voi aloittaa teipin päältä. Kun teippi on kiinnitetty, asetetaan viivoitin paikallaan ja maalataan viiva.

Maalari vetää sivellintä aina samaan suuntaan. Sivellintä ei saa painaa, sitä on vain vedettävä viivoitinta pitkin. Kun toinen puoli on valmis ja kuivunut, laitetaan taas maalarinteippiä siihen kohtaan, josta viiva alkaa toisella puolella.

Viivojen pitäisi tulla täsmälleen samaan kohtaan. Sama toistetaan reunuksen toiselle puolelle tulevan tehosteviivan kohdalla. Viivoitinta pitkin on maalattava noin viidestä seitsemään kerrosta, jotta maali peittää kunnolla ja viivasta tulee terävä. Kun viimeinen viiva on valmis, maalarinteippi poistetaan ja tehoste on valmis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Näin ylitasoitat seinät

  OPAS: Näin ylitasoitat seinät

  27/09 Ylitasoittaminen sopii sekä maalattaville että tapetoitaville seinille. Katso tästä, miten seinät ylitasoitetaan.

 • OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  OPAS: Näin tasoitat kipsilevyt

  26/08 Kipsilevyistä voi rakentaa hienoja, tasaisia pintoja. Lopputuloksesta ei kuitenkaan tule hyvä, jos saumoja ei tasoiteta oikein. Opettele oikea tekniikka!

 • Maalinpoisto

  Maalinpoisto

  23/08 VIDEO: Vanhoissa ovissa ja ikkunoissa on usein monta maalikerrosta, jotka on ensin poistettava, jos haluaa maalata pinnan uudelleen ja saada tasaisen lopputuloksen.

 • Vaihda talosi väri - sekunnissa!

  Vaihda talosi väri - sekunnissa!

  09/08 Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen ja katsoa, miltä talosi näyttää maalauksen jälkeen. Se on helppoa ja ilmaista!

 • Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  Maalaatko (sinäkin) ulkona väärin?

  08/08 Taivasalla maalatessa voi syyllistyä moniin virheisiin. Tarkista tästä, sorrutko klassisiin virheisiin, kun heilutat pensseliä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot