Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Putken upottaminen kiveykseen

Tähän tulee kuivausteline, ja sitä varten yhteen kivistä on tehtävä reikä.

Meisselin avulla irrotetaan kivi siitä kohtaa, johon teline tulee. Telineen varsi tulee reikään, joka kaivetaan muoviputken avulla. Putki hakataan maahan, nostetaan ylös ja tyhjennetään mullasta.

Tämä toistetaan muutaman kerran, kunnes putki on kiveyksen tasalla. Putken ympärille lisätään soraa aivan kuten tavallista kiveä asennettaessa. Seuraavaksi leikataan poistettu kivi niin, että se voidaan asettaa putken ympärille. Seuraavaksi leikataan merkittävä kohta niin, että putki tulee kiven keskelle.

Kiven leikkaamiseen tarvitaan kulmahiomakone, joka aiheuttaa sen verran melua ja pölyä, että tarvitaan kuulo- ja hengityssuojaimia. Aluksi kivi leikataan keskeltä kahtia niin että vain toista puolta tarvitsee muotoilla.

Seuraavaksi leikataan hieman kumpaakin viivaa pitkin. Vielä ei leikata koko matkalta, sillä aluksi on leikattava poikittaisviivan kohdalta kiven yläreunasta.

Sitten sivut leikataan kokonaan. Poikittaisleikkaus on liian pieni tehtäväksi kulmahiomakoneella, mutta kun ylhäältä on leikattu vähän matkaa, kappaleen voi naputella irti taltalla tai meisselillä.

Nyt kivi on leikattu niin, että se sopii hyvin putken ympärille. Sitten kivi asetetaan paikalleen, mutta putki on hieman vinossa niin että sitä on hieman suoristettava, että kivelle jää tilaa. Kiven toinen puoli asetetaan reikään ja siihen tehdään merkintä putken mukaan.

Merkinnän kohdalta isketään meisselillä pois palanen kerrallaan. Sitten kivi asetetaan aukkoon, ja se sopii täydellisesti. Kivi naputetaan paikalleen varovasti rautakangen ja välikappaleen avulla.

Sen jälkeen saumoihin levitetään saumahiekkaa. On huolehdittava varsinkin siitä, että sitä tulee putken ympärille. Nyt reikään voi asettaa kuivaustelineen tai esimerkiksi päivänvarjon.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

 • Perustusten tasaaminen

  Perustusten tasaaminen

  30/05 VIDEO: Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

 • Nupukivien latominen

  Nupukivien latominen

  30/05 VIDEO: Nupukivet ovat kivimiehelle tuttua materiaalia. Kivimies näyttää, miten niitä ladotaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kivimies lajittelee nupukivet leveyden mukaan, sillä kullakin rivillä on mieluiten käytettävä ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot