Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kivirivin nostaminen

Terassin alta vedetään kasteluletku, ja sitä varten yksi rivi betonikiviä pitäisi nostaa terassin reunalta vesihanalle asti.

Kivet vivutaan ylös rautakangella. Nämä kivet ovat hyvin tiiviisti yhdessä, ja yksittäisen kiven irrottaminen voi olla vaikeaa. Kivimies koputtaa siksi varovasti moukarilla viereisiä kiviä niin että nostettava kivi saadaan irti.

Kun rivin kaikki kivet on poistettu, rautakangella tehdään soraan ura vesiletkua verten. Sitten sora poistetaan käsin ennen kuin letku asetetaan uraan.

Letkun on tarkoitus mennä ritilään asti, joten kiveyksestä on iskettävä pala pois kulmasta. Se tehdään tavallisella meisselillä. Nyt kivet voi asetella ritilälle asti. Loputkin kivistä voi asettaa paikoilleen.

Kauempana, jossa kivet olivat hyvin tiukassa, kivien asetteleminen takaisin voi olla hyvin vaikeaa, mutta siinä tarvitsee vain irrottaa toinenkin rivi. Näin kaikki kivet saa helpommin paikalleen. Kivimies latoo kaksi kiveä kerrallaan ja naputtaa ne paikalleen kolmannella kivellä.

Kun viimeinen kivi on asetettu paikalleen, ne on juntattava varovasti paikalleen. Lopuksi kaikkiin saumoihin levitetään saumahiekkaa. Puutarhaletku on nyt siististi terassin alla eikä loju enää ihmisten jaloissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

 • Perustusten tasaaminen

  Perustusten tasaaminen

  30/05 VIDEO: Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

 • Nupukivien latominen

  Nupukivien latominen

  30/05 VIDEO: Nupukivet ovat kivimiehelle tuttua materiaalia. Kivimies näyttää, miten niitä ladotaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kivimies lajittelee nupukivet leveyden mukaan, sillä kullakin rivillä on mieluiten käytettävä ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot