Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kivien suoristaminen

Tässä näkyy selvästi, miten kivet ovat vajonneet. Se johtuu siitä, että kiviin on kohdistunut suurempi kuormitus kuin minkä mukaan perustukset on mitoitettu. Nyt kivimies suoristaa kivet niin että pinnasta tulee tasainen.

Kaikki vajonneet kivet nostetaan ylös, ja siihen käytetään erikoistyökalua, laattanostinta, joka on suunniteltu kivien nostamiseen. Laattanostimen avulla nostaminen on helppoa, mutta se sujuu myös kapealla esineellä kuten meisselillä tai vastaavalla.

Kun kaikki vajonneet kivet on nostettu, reunat puhdistetaan sauman jäänteistä meisselillä. Kun sauman jäänteet on poistettu, reikään lisätään pari lapiollista soraa, jotta kivet saadaan aiemmalle korkeudelle.

Sora levitetään aukkoon tasaisesti, minkä jälkeen se tiivistetään polkemalla jaloilla. Ennen kuin kivet asetetaan taas paikoilleen, ne puhdistetaan vielä kertalleen. Sitten ladotaan kivet. Kahta kiveä pidetään vinossa tällä tavalla niin että ne kiilautuvat aukkoon. Näin ne mahtuvat paremmin.

Osa sorasta pitää levittää sivummalle käsillä, ennen kuin kivet ladotaan. Kun kaikki kivet on ladottu, ylimääräinen sora ja sauman jäänteet lakaistaan pois.

Nyt kivet juntataan varovasti uuteen soraan. Kivet juntataan noin senttimetrin syvyyteen niin että ne tulevat muiden kivien tasolle. Kun kivi on juntattu, kivimies kokeilee jalallaan, että kivi on tarpeeksi syvällä.

Nyt reikä on korjattu, mutta ennen kuin työ on täysin valmis, saumat täytetään saumahiekalla. Tässä käytetään hiekkaa, joka estää rikkaruohoja kasvamasta.

Hiekka levitetään kaikkiin saumoihin harjalla. Kaikki kivet juntataan vielä kertaalleen niin että hiekka painuu saumoihin. Saumat täytetään vielä hiekalla, ja nyt kivet ovat kauniisti suorassa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

 • Perustusten tasaaminen

  Perustusten tasaaminen

  30/05 VIDEO: Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

 • Nupukivien latominen

  Nupukivien latominen

  30/05 VIDEO: Nupukivet ovat kivimiehelle tuttua materiaalia. Kivimies näyttää, miten niitä ladotaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kivimies lajittelee nupukivet leveyden mukaan, sillä kullakin rivillä on mieluiten käytettävä ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot