Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nupukivien latominen

Nupukivet ovat kivimiehelle tuttua materiaalia. Kivimies näyttää, miten niitä ladotaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kivimies lajittelee nupukivet leveyden mukaan, sillä kullakin rivillä on mieluiten käytettävä samanlevyisiä kiviä.

Terassin reunalle tulee kukkapenkki, jonka reunalle kummallekin puolelle tulee rivi nupukiviä. Sitä varten terassin päihin asetetaan tolpat, ja niiden väliin pingotetaan muurauslanka. Lanka säädetään niin, että se seuraa nupukivien reunaa muttei mene niiden päälle.

Tolppaan tehdään merkintä 7 cm korkeudelle. Se vastaa nupukivien yläreunaa. Lankaa siirretään niin, että se tulee tarkalleen viivan kohdalle. Sama merkintä tehdään toiseen päähän. Tämä tarkoittaa, että reunaan tulee sama kaato kuin terassiin.

Terassin ja ensimmäisen tolpan kohdalle asetetaan suorakulma. Siitä mitataan 68 cm, joka vastaa kahden 14-senttisen nupukiven ja 40 cm:n levyisen kukkapenkin leveyttä. Tolppa isketään siis tähän.Vesivaa'an avulla määritetään korkeus suhteessa jo merkittyyn 7 senttimetriin.

Sama tehdään toisessakin päässä, ja kun tolppien väliin pingotetaan lanka, merkintä on valmis.Soraa kaivetaan noin 5 syvyydeltä niin, että nupukiville tulee tilaa. Ennen kivien latomista ne asetetaan terassille siihen järjestykseen, mihin ne tulevat.

Näin joidenkin kivien paikkaa voi vaihtaa ja niitä voi kääntää niin, että parhaan näköinen sivu tulee ylös. Samalla voi katsella, miltä valmis tulos näyttää.Nyt päästään asettamaan ensimmäinen kivi.

Nupukivien käsittelyyn käytetään isoa kiveäjän vasaraa, jolla voi sekä iskeä kovempaa että kaivaa enemmän soraa kuin pienemmällä, noppakivien käsittelyyn tarkoitetulla vasaralla.Kun kivien järjestys ja yläpuoli on päätetty, nupukivien latominen sujuu melko nopeasti.

Kaikissa kiveystöissä on tärkeää, että kivet tulevat langan suuntaisesti. Vasaran lapiopuolella poistetaan sora siitä, mihin kivi tulee. Kun ensimmäinen kivi on asetettu, sitä naputetaan vasaralla niin, että se painuu noin 2-5 cm syvälle soraan. Ei ole sääntöjä siitä, miten paljon kiveä pitää naputtaa.

Jotkut kolkuttavat hiljempaa, toiset kovempaa. Kiven pitää kuitenkin aina tulla samaan syvyyteen kuin muut kivet.Kun ensimmäinen rivi on ladottu, toinen puoli asetellaan täsmälleen samalla tavalla.

Kiveyksestä tulee kauniimpi, jos kivien väriä voi vaihdella, kuten tässä, mutta sen voi tehdä myös samanvärisistä kivistä. Kukkapenkin päädyt näyttävät siistimmältä, kun sinne mahtuu kokonainen kivi. Siksi kiveä joutuu ehkä kääntelemään sopivan puolen löytämiseksi.

Jos kivi painuu muita kiviä vasten, se on varmasti liian iso. Siksi sen toiselta puolelta hakataan pois pieni pala. Nyt kivi sopii täydellisesti. Langat voi nyt poistaa.

Jos haluaa varmistua siitä, ettei multaa pääse saumojen väliin, ne voi tiivistää käyttämällä hieman betonia. Maakosteaa betonia painetaan käsin kivien väliin, jolloin ne sulkevat sauman. Nyt kukkapenkkiin voi panna multaa, ja se on valmis kukkien istuttamista varten.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

 • Perustusten tasaaminen

  Perustusten tasaaminen

  30/05 VIDEO: Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

 • Graniitin leikkaaminen

  Graniitin leikkaaminen

  30/05 VIDEO: Halkaisemisen sijasta graniittia voi leikata, kuten kivimies näyttää tässä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot