Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Graniitin lohkominen

Myös täyttä graniittia olevan katukiven voi paloitella helposti pienempiin osiin. Tähän tarvitaan kivitalttaa ja moukaria.

Halkaisukohtaan piirretään liidulla viiva. Kivitaltan kärki on vino. Terän loivempi kulma, joka on tässä merkitty punaisella, tulee sille puolelle kiveä, jota on tarkoitus käyttää. Kivi on asetettava joustavalle alustalle, joka ottaa vastaan vasaraniskut.

Mukulakivi lohkeaa helposti parilla lujalla iskulla. Kivitaltta asetetaan vinosti viivan kohdalle ja nostetaan pystyyn. Näin käsi ei jää iskulinjalle, ja se on suojassa graniitinsiruista, joita voi sinkoilla työskenneltäessä.

Samasta syystä taltan on oltava iskettäessä pitkittäin itseen nähden. Vasaraa pitelevä käsi pidetään sillä puolella kiveä, jota on tarkoitus käyttää leikkaamisen jälkeen. Taltta on sillä puolella, jota ei käytetä. Tämä johtuu siitä, että isku tulee luonnostaan hieman vinoon vasarapuolelle.

Tärkeintä on lyödä tarpeeksi kovaa. Aluksi naputetaan merkintää kevein iskuin ja sitten kivi halkaistaan parilla kovalla lyönnillä oikeaan kohtaan Jos isku on liian hiljainen, pintaan tulee vain pieni naarmu, eikä kivi halkea.

Graniittia voi halkaista halutun suuntaisesti. Sekä poikittain, pitkittäin että vinosti. Jos isketään kiven suonia pitkin, kivi lohkeaa helposti, mutta iskettäessä poikittain se on hieman vaikeampaa. Jos halkaistavan kiven voi valita, on helpompi lohkaista sileää kuin karkeaa kiveä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

 • Perustusten tasaaminen

  Perustusten tasaaminen

  30/05 VIDEO: Kivimiehellä on hyvä keino perustuksen tasaamiseksi. Kun alue on merkitty ja tärytetty, sen molemmille puolille asetetaan teräsputki.

 • Nupukivien latominen

  Nupukivien latominen

  30/05 VIDEO: Nupukivet ovat kivimiehelle tuttua materiaalia. Kivimies näyttää, miten niitä ladotaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kivimies lajittelee nupukivet leveyden mukaan, sillä kullakin rivillä on mieluiten käytettävä ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot