Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Graniitin leikkaaminen

Halkaisemisen sijasta graniittia voi leikata, kuten kivimies näyttää tässä.

Timanttisaha on polttomoottorikäyttöinen laite, johon on kytketty vesijohto niin ettei leikkaustyössä synny pölyä. Leikattava nupukivi asetetaan niin, ettei se lipeä työskenneltäessä.

Nivelmitan avulla piirretään liidulla viiva siihen kohtaan, josta kivi leikataan. Ennen koneen käynnistämistä puetaan suojalasit, turvakengät ja kuulosuojaimet.Kone käynnistetään kuin moottorisaha, ja vaikka se tuntuu raskaalta, sitä on helppo käsitellä.

Kun vesijohto on avattu, terä asetetaan kivelle, ja sillä tehdään ura, ennen kuin painetaan kaasua. Kone leikkaa kiven täysin suoraan. Terä ei ole tarpeeksi iso koko kiven leikkaamiseksi. Loppuosa pitää siksi lohkaista parilla kivimeisselin iskulla. Konetta voi käyttää myös pienempien noppakivien leikkaamiseen.

Terä on niin iso, että sillä voi leikata koko kiven kerralla. Ei haittaa, vaikka terä osuu myös soraan. Timanttisahan voi vuokrata konevuokraamosta.

Jos ei halua käyttää noin suurta konetta, voi käyttää myös tavallista kulmahiomakonetta, jossa on timanttiterä. Työ on tehtävä ulkona, ja muiden turvavälineiden lisäksi on käytettävä hengityssuojaa.

Leikkauskohta merkitään kiveen, joka asetetaan tukevasti soraan ennen leikkaamisen aloittamista. Kuten näkyy, työssä syntyy paljon pölyä, jos terälle ei tule vettä.Leikkaussyvyys vaihtelee tietysti terän koon mukaan.

Mutta myös tällaista isoa konetta käytettäessä joutuu kääntämään kiveä ja leikkaamaan useaan kertaan. Jälki on myös tasainen, mutta eri leikkausten jäljet voi silti erottaa toisistaan. Sillä ei ole suurta merkitystä, koska leikkauspinta jää yleensä soran peittoon. Pienemmän noppakiven leikkaaminen on helpompaa.

Silloin kiveä tarvitsee kääntää vain kerran, kun kivi on jo leikattu. Jos leikattavana on vain yksi kivi, kulmahiomakone riittää hyvin. Jos leikattavia kiviä on useita, kannattaa vuokrata iso timanttisaha.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Reunakivien kunnostaminen

  Reunakivien kunnostaminen

  30/05 VIDEO: Toinen pihakäytävää reunustavista nupukiviriveistä on kallistunut niin pahasti, että kivet ovat lähes kyljellään.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Belægningstegl er ikke kun elegante, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de optager næsten ingen vand. Her viser vi, hvordan du lægger dem.

 • Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  Näin ladot kiveyksen pihatiilistä

  23/06 Pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, myös todella kestäviä. Tiilet eivät halkea pakkasessa eivätkä ime juuri lainkaan vettä. Näytämme, miten ladot ne oikein.

 • Miten kuvio pysyy kasassa?

  Miten kuvio pysyy kasassa?

  07/06 Aion tehdä laattaterassin, ja haluan tietysti, että terassista tulee mahdollisimman upea. Miten vältän sen, että laattakuvio karkaa?

 • Langan katkaiseminen

  Langan katkaiseminen

  03/06 VIDEO: Kivimiehellä on harvoin mukanaan katkoteräveistä. Siksi on hyvä tietää, miten langan voi katkaista ilman veistä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot