Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Reunakiveyksen rakentaminen

Mukulakivistä rakennettu reunakiveys tuo uutta ilmettä pihaan. Varsinkin vanhojen talojen edustalla se näyttää kauniilta.

Tässä rakennetaan terassin viereen 30 cm levyinen reunakiveys. Aluksi asetetaan tolppa 30 senttimetrin päähän terassin reunasta. Sama tehdään toisessa päässä. Kaato määritetään vesivaa'an avulla.

Jos reunakiveys tulee talon viereen, sen pitää kallistua talosta poispäin. Koska käytettävät mukulakivet ovat hyvin epätasaisia, ne tulevat 2 cm koholle terassiin nähden.

Kun korkeus on merkitty kumpaankiin tolppaan, niiden väliin pingotetaan lanka, joka merkitsee korkeuden lisäksi myös reunakiveyksen ulkoreunaa.Mukulakiviä varten maata tai soraa kaivetaan noin 5 cm:n syvyydeltä.Nupukivien tapaan mukulakivet ladotaan niin, että suurin osa kivestä tulee soran alle.

Niitä ei saa asetella vaakasuoraan niin, että kivet kallistuvat, kun niillä esimerkiksi kävellään. Reunakiveyksen latominen voi olla melkoinen palapeli, jos se tehdään kunnolla.

Kivien välille ei saa tulla jatkuvia saumoja. Toisaalta kivien kokoa on vaihdeltava. Ja kaikkein paras tulos syntyy käytettäessä erivärisiä kiviä. Jos alusta on liian kova, sitä on pehmennettävä niin, että kivet voi naputella soraan. iviä on varattava aina riittävästi, jotta on varaa valita.

Varsinkin rivin lopussa on tärkeää, että kivet sopivat toisiinsa. Reunakiveys on nyt ladottu, ja kuten muissa päällysteissä, tässäkin saumat täytetään soralla. Jotta kivet pysyvät tukevasti paikoillaan, ne on juntattava käsijuntalla.

Kuten näkyy, kivet painuvat jonkin verran soran sisään. Reunakiveykselle levitetään taas soraa, joka lakaistaan saumoihin.Luonnonkivi näyttää aina parhaalta märkänä. Tässä kivet kastellaan vedellä, jolloin niiden värit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Miten laattakuviosta tulee siisti?

  Miten laattakuviosta tulee siisti?

  06/10 Aion laatoittaa kylpyhuoneeni uusiksi. En haluaisi jättää seinien viereen kapeita suikaleita. Miten sen voi välttää?

 • NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  NÄIN irrotat kiinnipalaneen teipin!

  04/10 Liimattujen esineiden irrottaminen on joskus sietämättömän vaikeaa. Kaikki on kuitenkin mahdollista oikeilla välineillä. Katso 10 nerokasta vinkkiä täältä.

 • Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  Vilppi kannattaa (ainakin joskus)

  23/09 Työt kannattaa yleensä tehdä sääntöjen mukaan. Ei kuitenkaan aina. Esittelemme muutaman hyvän vippaskonstin sekä pari temppua, joihin ei pidä sortua KOSKAAN!

 • VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  VISA: Milloin vilppi kannattaa?

  20/09 Upottaisitko ruuvin vasaralla? Jotkut vippaskonstit ovat fiksuja, mutta toiset todella tyhmiä. Osaatko erottaa jyvät akanoista?

 • VINKKI:  6 Korjausmassa

  VINKKI: 6 Korjausmassa

  15/09 VIDEO: Kun haluat ripustaa seinälle esimerkiksi taulun, sen pitää luonnollisesti olla tietysä paikassa. Voi tietenkin sattua niin, että juuri siinä kohdassa ei ole tartuntapintaa tai siinä on huokoinen saumakohta.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot