Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakennetutka paljastaa kaiken

Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, löytääkö rakennetutka kupariputken, rautatangon ja muoviputken.

Kun tutka on käynnistetty, sitä liikutetaan hitaasti edestakaisin sekä vaaka- että pystysuoraan tutkittavalla alueella. Ensimmäisellä kerralla tutka kartoittaa alueen reagoimatta lainakaan.

Kun se on saanut kuvan seinämateriaalista ja putkista, se alkaa piipata ja vilkuttaa punaista valoa. Tässä se esimerkiksi kertoo, että on löytynyt vierasta ainetta, ja että tällä kohdalla voi porata 2,2 cm:n syvyyteen vahingoittamatta putkea.

Kun seinässä ei ole mitän erityistä, laitteessa palaa vihreä valo. Kun tutka lähestyy vierasta ainetta, se alkaa piipata ja vilkkua.Valo palaa vihreänä, kun vaaraa ei ole lähettyvillä. Ja punaisena kohdissa, joissa ei pidä porata.

Jos laite on aivan vieraan aineen kohdalla, se kertoo, mistä aineesta on kyse ja kuinka syvään voi porata. Tässä se ilmoittaa, että kyseessä on rauta, ja että poraaminen on turvallista 2,5 cm:n syvyyteen saakka.

Kun tutka löytää muoviputken, se ilmoittaa ristillä, että kyseinen materiaali ei ole magneettista eikä johda sähköä. Jos kyseessä on rauta, kuten tässä, symboli kertoo materiaalin olevan magneettista.

Kupariputken kohdalla tutka kertoo jälleen, että materiaali ei ole magneettista ja että poraaminen on turvallista 3,6 cm:n syvyyteen saakka. Tutkaa voi käyttää myös mittaamiseen.

Kun näytön katkoviivalla on tällainen piste, se merkitsee, että vetämällä viivan tutkan reunaa pitkin voi merkitä aivan tarkasti, missä ainetta on. Yleisasetuksen lisäksi tutkassa on erikoisasetukset mm. teräsbetonia ja sekä metallisia että keinoaineista valmistettuja lämpöputkia sekä väliseiniä varten.

Tämä malli maksaa suunnilleen1000 euroa, mutta se mittaa etäisyyksiä paremmin kuin useimmat muut mallit.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  15/09 VIDEO: Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

 • Ei voi olla totta: 120 euron vatupassi!

  Ei voi olla totta: 120 euron vatupassi!

  07/09 Johan saa pulittaa rahaa vatupassista! Ehkä se kuitenkin haukkuu hintansa... Otimme selvää, mihin huipputyyriistä työkaluista todella on.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot