Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakennetutka paljastaa kaiken

Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, löytääkö rakennetutka kupariputken, rautatangon ja muoviputken.

Kun tutka on käynnistetty, sitä liikutetaan hitaasti edestakaisin sekä vaaka- että pystysuoraan tutkittavalla alueella. Ensimmäisellä kerralla tutka kartoittaa alueen reagoimatta lainakaan.

Kun se on saanut kuvan seinämateriaalista ja putkista, se alkaa piipata ja vilkuttaa punaista valoa. Tässä se esimerkiksi kertoo, että on löytynyt vierasta ainetta, ja että tällä kohdalla voi porata 2,2 cm:n syvyyteen vahingoittamatta putkea.

Kun seinässä ei ole mitän erityistä, laitteessa palaa vihreä valo. Kun tutka lähestyy vierasta ainetta, se alkaa piipata ja vilkkua.Valo palaa vihreänä, kun vaaraa ei ole lähettyvillä. Ja punaisena kohdissa, joissa ei pidä porata.

Jos laite on aivan vieraan aineen kohdalla, se kertoo, mistä aineesta on kyse ja kuinka syvään voi porata. Tässä se ilmoittaa, että kyseessä on rauta, ja että poraaminen on turvallista 2,5 cm:n syvyyteen saakka.

Kun tutka löytää muoviputken, se ilmoittaa ristillä, että kyseinen materiaali ei ole magneettista eikä johda sähköä. Jos kyseessä on rauta, kuten tässä, symboli kertoo materiaalin olevan magneettista.

Kupariputken kohdalla tutka kertoo jälleen, että materiaali ei ole magneettista ja että poraaminen on turvallista 3,6 cm:n syvyyteen saakka. Tutkaa voi käyttää myös mittaamiseen.

Kun näytön katkoviivalla on tällainen piste, se merkitsee, että vetämällä viivan tutkan reunaa pitkin voi merkitä aivan tarkasti, missä ainetta on. Yleisasetuksen lisäksi tutkassa on erikoisasetukset mm. teräsbetonia ja sekä metallisia että keinoaineista valmistettuja lämpöputkia sekä väliseiniä varten.

Tämä malli maksaa suunnilleen1000 euroa, mutta se mittaa etäisyyksiä paremmin kuin useimmat muut mallit.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tämä takia kompressori on välttämätön!

  Tämä takia kompressori on välttämätön!

  01/03 Moni kotinikkari on huomannut, että kompressorista on paljon hyötyä. Luomme yleiskatsauksen kompressoreihin ja autamme sinua löytämään sopivan mallin.

 • Huipputyökalut pilkkahintaan

  Huipputyökalut pilkkahintaan

  26/01 Päästä jiirilaatikko, taltta ja vatupassi hyvin ansaitulle eläkkeelle! Esittelemme 8 huipputyökalua, joiden hinnat ovat laskeneet jokamiesluokkaan.

 • Multicutterin käyttöopas

  Multicutterin käyttöopas

  12/01 Multicutteri eli monitoimityökalu on tuhattaituri, joka hoitaa helposti homman kuin homman. Lue, miten multicutteri toimii ja miten sitä käytetään eri töissä.

 • YLEISIMMÄT rakennustapaturmat

  YLEISIMMÄT rakennustapaturmat

  06/01 Mikä kehon osa vammautuu rakennustöissä kaikkein useimmin? Lue vastaus täältä!

 • Kallis vai halpa työkalu?

  Kallis vai halpa työkalu?

  02/01 Halvan ja kalliin työkalun hintaero voi olla valtava. Kumpi silloin kannattaa ostaa? Lue vastaukset täältä, ennen kuin lähdet ostoksille.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot