Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen työkalu, jos haluat leikata kaakeliin reiän, sillä pyöröjyrsin takaa, että kaakeli ei halkea.

Käyttäessäsi tätä konetta on aina muistettava myös kuulosuojaimet ja suojalasit, sillä kone käy jopa 30 000 kierroksen nopeudella. Ensiksi ammattilainen näyttää, kuinka tavalliseen kylpyhuonekaakeliin syntyy reikä erityisellä reikäporalla.

Kone asetetaan tuen varaan niin, että terä lähestyy leikattavaa reikää 45 asteen kulmassa. Kun terä alkaa leikata kaakelia, kone nostetaan pystyyn ja leikataan nopeasti reikä kaakeliin. Timanttiterällä voidaan lisäksi hioa reiän reunat aivan sileiksi.

Koneeseen voi hankkia erilaisia lisäosia ja teriä, joiden avulla voi sekä porata reikiä että leikata eri materiaaleja. Koneen mukana toimitetaan silmukka-avain. Tällä koneella voit leikata kaakeleihin haluamiasi muotoja.

Tässä tehdään kaakelin kulmasta kaareva. Kun leikkuukohta on piirretty, tarvitsee vain pitää terää merkkiviivalla ja muotoilla kaakeli. Leikkaa ensin hiukan koko piirrosviivaa pitkin. Seuraa sitten syntynyttä uraa ja leikkaa koko kaakelin läpi.

Lopuksi pyöristetyn kulman voi vielä hioa tasaiseksi.Tätä konetta voi käyttää moneen muuhunkin työvaiheeseen. Se leikkaa vaivatta puuta, ja sillä voidaan jyrsiä monenlaisia kuvioita ja koristeita.Jos sinulla siis on taiteellista silmää ja talosi numero on esimerkiksi kolme, voit helposti tehdä persoonallisen numerokyltin.

Syvyystuen ansiosta konetta on helppo pitää vakaana samalla korkeudella sen jyrsiessä puuta. Tällä koneella voi työstää myös kipsiä, kuitusementtiä, vanerilevyä ja jopa akryyliä.

Akryylia työstäneet tietävät, että se on hyvin hankala materiaali, koska se halkeaa tai säröilee helposti. Tämän laitteen avulla senkin käsittey sujuu vaivatta.

Kone liukuu helposti tämänkin 6 mm paksun akryylilevyn läpi, eikä reunaan tule minkäänlaisia repeämiä. Tämä malli on 230-volttinen, ja se maksaa noin 200 euroa, mutta nykyään saatavana on myös akkukäyttöinen kone, jonka hinta on noin350 euroa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

 • Ei voi olla totta: 120 euron vatupassi!

  Ei voi olla totta: 120 euron vatupassi!

  07/09 Johan saa pulittaa rahaa vatupassista! Ehkä se kuitenkin haukkuu hintansa... Otimme selvää, mihin huipputyyriistä työkaluista todella on.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot