Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nikkarin
mobiilityökalu

Ryobi esitteli ensimmäiset oikeat nikkarin mobiilityökalut. Kokeilimme viittä eri työkalua, ja niiden yhteistyö älypuhelimen kanssa oli varsin vakuuttavaa.

Oli oikeastaan vain ajan kysymys, milloin joku keksisi tehdä älypuhelimesta kelpo työkaverin nikkarille. Ryobi esittelee nyt ensimmäisenä työkalunsa, jotka on luotu kokonaan älypuhelimen kanssa käytettäviksi. Järjestelmä on saanut osuvan nimen PhoneWorks, ja ensi alkuun se sisältää viisi työkalua, jotka on räätälöity perinteisiä nikkarin töitä varten. Sarjaan sisältyy kosteusmittari, laseretäisyysmittalaite, ristilinjalaser, infrapunalämpömittari ja tarkastuskamera.

Laitteet maksavat 60 eurosta (kosteusmittari) noin 130 euroon (laseretäisyysmittalaite). Kaikkia laitteita käytetään yhdellä sovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi, ja kun laitteen kytkee älypuhelimeen, työkalu on välittömästi käyttövalmis.

Älypuhelin on mobiilikansio

Vaikka älypuhelimen kanssa käytettävien mittatyökalujen ostolla ei juuri säästä rahaa, näillä työkaluilla on yksi suuri etu: voit tallentaa kaikki mitat, valokuvat tai äänitteet älypuhelimeesi. Näin ne ovat aina mukanasi, ja voit koska tahansa näyttää hankettasi, jotakin ongelmakohtaa tai tehtävää muille. Jos siis haaveilet paperin ja kynän pois jättämisestä, PhoneWorks on harkinnan arvoinen uutuus älypuhelimesi jatkeeksi.

Kosteusmittari

Kun kosteusmittarin johdon kytkee älypuhelimeen, puhelin käynnistää sovelluksen ja voit ryhtyä heti mittaamaan. Työkalu on kuin perinteinen kosteusmittari, jonka kaksi piikkiä työnnetään puuhun. Tulos näkyy selkeästi näytöllä. Jos olet perustanut hankemapin, voit tallentaa sinne tulokset, kuvat ja muistiot.


Kosteusmittari antaa tarkan tuloksen muutamassa sekunnissa. Laitteen käynnistäminen ja käyttö on helppoa. Noin 60 €.

Laseretäisyysmittari

Ryobin mobiilietäisyysmittalaite ei jää perinteisestä laseretäisyysmittalaitteesta jälkeen, ja se mittaa täysin tarkasti jopa 30 metrin matkalta. Ota älypuhelimella kuva, lisää siihen mittatuloksesi ja tallenna kokonaisuus.


Etäisyysmittari mittaa sekä pituutta, pinta-alaa että tilavuutta. Hinta noin 130 €.

Ristilinjalaser

Ristilinjalaser käyttää älypuhelimen vesivaakaa määrittääkseen kulman, ja itse laite osoittaa vain punaisen rastin. Älypuhelin on asennettava hyvin vakaasti pidikkeeseen, jotta kulmasta ei tule vinoa, ja tätä varten älypuhelimesta on poistettava suojakotelo. Toisaalta laserviivan kallistusta voi säätää tarkasti, sillä kulman voi lukita puhelimesta.


Ristilinjalaser maksaa noin 70 €. Sen mukana saa pienen kiinteän kolmijalan, jolla puhelimen voi asettaa oikeaan kohtaan.

Lämpömittari

Kun laitteen kytkee älypuhelimeen, saa käyttöönsä erinomaisen infrapunalämpömittarin. Se löytää vaivatta kylmäsillat, ja mittaustulokset näkyvät hyvin havainnollisena, digitaalisena kuvana lämpötilamittausarvoineen puhelimen näytöllä.


Yhdellä painalluksella voi mitata -30–350 °C:n lämpötiloja. Infrapunalämpömittari maksaa noin 100 €.

Tarkastuskamera

Vaikka kaikki kokeilemamme mittalaitteet olivat sekä hyvin toimivia että helppokäyttöisiä. Tarkastuskamera on näistä selvästi älykkäin. Tämä laite toimii nimittäin langattomasti. Tarkastustehtäviä tehtäessä on todella kätevää, että kohteesta voi ottaa ja tallentaa kuvia jo tutkimustyön aikana. Laitteen mukana toimitetaan 91 cm pitkä, joustava kaapeli, jossa on 9 mm:n kamera ja LED-valo, joka valaisee työkohteen.


Tarkastuskamera on laitteista ainoa, joka toimii langattomasti (enintään 3 m älypuhelimesta). Hinta noin 130 €.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  15/09 VIDEO: Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot