Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Naulain

Naulain helpottaa työtä, jos nauloja on kasapäin odottamassa esimerkiksi katon tekoa. Mutta kaikista töistä selviävää naulainta ei ole olemassa. On valittava, mihin konetta käyttää ja kuinka paljon siitä on halukas maksamaan.

Nauloja kattoon, nauloja listoihin, nauloja hyllyihin: pienille nauloille on lukuisia käyttökohteita. Niiden kiinnittäminen voi olla todella hankalaa, jos naulat on iskettävä ylöspäin esimerkiksi kattopaneeleihin tai kapeat listat on saatava siististi paikoilleen. Tällöin naulaimesta on apua: se pystyy ampumaan naulan toisensa perään, ylös- tai alaspäin. Sillä pääsee myös kulmiin ja iskemään pieniä nauloja ohuiden listojen läpi. Tai näin voi siis tehdä, jos valitsee jonkin markkinoilta löytyvistä paremmista malleista. Mikään testaamistamme naulaimista ei kyennyt iskemäään kaiken kokoisia nauloja, joten valintasi riippuu siitä, käytätkö naulainta pieniä nauloja vaativiin listoituksiin vai aiotko asettaa verhoilulautoja, jotka vaativat huomattavasti isompia nauloja. 1,2 mm paksut naulat riittävät mainiosti pieniin tehtäviin mutta eivät oikein riitä verhoilulautojen kiinnittämiseen tukevasti. Tähän tarvitaan 1,6 tai 1,8 mm paksuja nauloja, jotka halkaisevat pienemmät listat. Mieti siis, mihin käyttöön laitetta tarvitset. Laitteesta riippumatta on ratkaisevaa, että naulan upotussyvyyttä voi säätää niin tarkasti, että naula iskeytyy juuri niin syvälle kuin on tarve – esimerkiksi siten, että naulan kanta uppoaa juuri ja juuri verhoilulaudan pinnan alle. Jos naulaat liian kovaa, naula katoaa laudan läpi, ja jos liian hiljaa, naula ei ulotu pohjaan. Varmista lisäksi, että naulaimen kanssa käyttämääsi paineilmakompressoria voi säätää siten, että paine on mahdollisimman lähellä naulaimen enimmäiskäyttöpainetta. Tarkista myös, että naulaimen ja letkun liitokset sopivat varmasti saumatta yhteen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • Tunkki joka nostaa leikiten

  Tunkki joka nostaa leikiten

  01/09 Unohda pienet ja huterat veivitunkit! Testasimme Bahcon Baseline-tunkin, joka nostaa jopa 3 tonnin kuormia. Lue arviomme täältä.

 • OPAS: sivellin, tela vai ruisku?

  OPAS: sivellin, tela vai ruisku?

  27/08 Oikein valittu työväline säästää aikaa heti työhön ryhdyttäessä. Näillä ohjeilla valitset parhaiten kohteeseen sopivan maalaustyökalun.

 • 1 moottori = 12 järeää laitetta

  1 moottori = 12 järeää laitetta

  09/11 Black&Deckerin uusi monitoiminen MultiEvo tuo kohtuulliseen hintaan ulottuvillesi 12 eri laitetta. Katso, mitä tämä kone osaa!

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Naulain
 • Testi: Naulain
 • Testi: Naulain

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot