Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Lamellijyrsimellä

Lamellijyrsimellä voi työstää ainutlaatuisen tarkkoja liitoksia pöytälevyihin, huonekaluihin yms. Koneen on kuitenkin kyettävä vaadittuun tarkkuuteen. Testasimme koneet tätä silmällä pitäen.

Lamellijyrsimen nimi juontaa juurensa lamelleista, puisista liitospaloista, jotka asetetaan laitteen jyrsimään uraan kappaleiden liittämiseksi toisiinsa. Puutapeilla on hankala saada kappaleita kohdistumaan ja kytkeytymään toisiinsa tarkasti ja täysin liikkumatta, mutta lamelliliuskoilla liitos onnistuu leikiten ilman sen kummempaa aiempaa kokemusta. Lamelliyrsin, kuten yläjyrsinkin, tekee käyttäjästään puusepän – tai ainakin auttaa pääsemään työssä puuseppätyön kaltaiseen tarkkuuteen vain muutamassa sekunnissa. Hieman erikoisen näköinen laite tekee millimetrin tarkkaa työtä jyrsimällä uran esimerkiksi levyn reunaan. Kone jyrsii ”puolikkaan” ellipsinmuotoisen uran toivottuun syvyyteen, ja sen jälkeen voit jyrsiä samanlaisen ja -syvyisen uran toisen levyn reunaan. Uraan sivellään liimaa ja sen jälkeen siihen asennetaan lamelliliuska. Kun levyt työnnetään yhteen, liima turvottaa liuskat ja levyt lukittuvat toisiinsa.

Monia mahdollisuuksia

Lamellijyrsimellä voi tehdä paljon muutakin kuin jyrsiä suorakulmaisia uria. Koneen voi asentaa kulmaan, jotta levyt voi koota jiiriin, aivan kuten taulun kehyksiä koottaessa. Hyvässä lamellijyrsimessä on myös korkeusohjain, joka on asennettu kahden tangon ja mielellään hammasrivistön varaan. Ohjaimen voi asentaa yleisimmin käytettyihin kulmiin (0, 45 ja 90 astetta) koneen astelevystä löytyvien kiinteiden kulmalovien avulla. Testimme osoittaa, että halvalla koneella selviää pöytälevyjen liittämisestä toisiinsa, mutta monipuolisempaa käyttöä varten tarvitaan parempi lamellijyrsin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • Tunkki joka nostaa leikiten

  Tunkki joka nostaa leikiten

  01/09 Unohda pienet ja huterat veivitunkit! Testasimme Bahcon Baseline-tunkin, joka nostaa jopa 3 tonnin kuormia. Lue arviomme täältä.

 • OPAS: sivellin, tela vai ruisku?

  OPAS: sivellin, tela vai ruisku?

  27/08 Oikein valittu työväline säästää aikaa heti työhön ryhdyttäessä. Näillä ohjeilla valitset parhaiten kohteeseen sopivan maalaustyökalun.

 • 1 moottori = 12 järeää laitetta

  1 moottori = 12 järeää laitetta

  09/11 Black&Deckerin uusi monitoiminen MultiEvo tuo kohtuulliseen hintaan ulottuvillesi 12 eri laitetta. Katso, mitä tämä kone osaa!

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Lamellijyrsimellä
 • Testi: Lamellijyrsimellä
 • Testi: Lamellijyrsimellä

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot