Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


TESTI: Akkutoiminen
naulain

Jos aiot asentaa paneelikaton tai kiinnittää metrikaupalla listoja, akkutoiminen naulain on paras työkalu. Se naulaa tarkasti ja nopeasti, etkä joudu vetämään perässäsi letkua ja kompressoria. Testasimme kuusi laitetta ja kerromme, mitä niiltä voi odottaa.


Valmina testiin. Mikä näistä kuudesta laitteesta kannattaa valita?

Kirvesmiehet ovat pitkälti jo luopuneet kompressorin käytöstä naulatessaan kattolautoja tai asentaessaan lattioita. Akkutoiminen naulain on nimittäin mukava työkaveri, sillä sitä käytettäessä ei tarvitse vetää perässään pitkää letkua ja painavaa kompressoria.

Naulain ei ole halpa lelu

Akkutoimiset naulaimet maksavat paljon, ja siksi ne ovat etupäässä ammattilaisten ja koneita rakastavien nikkareiden työkaluja. Naulaimia on tosin moneen lähtöön. Testasimme kuusi yleisintä mallia, joita käytetään listojen, kattojen ja lattioiden asennukseen. Osa niistä käyttää pelkkää akkua, toisissa on oma pieni paineilmasylinteri. Lisäksi joissakin laitteissa on naulat laukaiseva kaasupatruuna.

Sopivan laitteen valinta riippuu esimerkiksi siitä, halutaanko mieluummin kevyt vai hiljainen laite. Kaikilla testaamillamme naulaimilla pystyy toki naulaamaan, mutta lue artikkeli, niin tiedät miten ne eroavat toisistaan.

TESTATUT LAITTEET

DEWALT DCN660
PASLODE IM65A
SENCO FN55AX
SENCO FN65DA
RYOBI R18N18G
TJEP VF-16/64

Lataa koko artikkeli, niin näet, miten naulaimet selvisivät testissä

TARKISTA NÄMÄ, KUN VALITSET NAULAINTA

 • Kenkää on painettava puuta vasten, ennen kuin naula laukeaa lippaasta ulos. Toimii vain painettaessa liipaisimesta samanaikaisesti. Kärjessä tulisi olla muovisuojus, jotta puuhun ei jää jälkiä.
 • Työvalaisin löytyy useimmista laitteista, mutta tarkista, osuuko valo työstökohteeseen, varjostaako laite valoa ja onko valo tarpeeksi tehokas. Joissakin laitteissa valo voi myös vilkkua esim. naulan jäädessä jumiin. Työvalo ei toki ole yhtä tärkeä kuin työskentelytilan hyvä yleisvalaistus.
 • Syvyydensäätö määrittää, kuinka syvälle naula uppoaa. Naulan kannan pitää joko työntyä pinnan alle, jäädä sen tasoon tai hieman pinnan päälle, jolloin naulasta saa otteen ja sen voi poistaa pihdeillä.
 • Toimintokytkimestä valitaan, halutaanko naulaimen ampuvan naulat yksitellen ja tarkasti vai monta nopeaa peräkkäistä laukausta. Viimeksi mainittu tapa säästää virtaa.
 • Liipaisin on painettava sisään samalla kuin naulaimen kenkää painetaan naulauskohdetta vasten, jotta laukaus lähtisi.
 • Kahvasta pitää saada mukava ote, hyvä laitetasapaino ja siinä tulisi olla liukumaton pinnoite. Kokeile, miltä laite tuntuu kädessäsi, kun naulaat ylöspäin tai ahtaissa kohteissa.
 • Akun merkkivalon tulisi näyttää akun lataustila ja mahdollinen akkuvika. Isommista laitteista näkee, kuinka paljon säiliössä on kaasua, mutta emme ole testanneet näitä laitteita.
 • Vyökoukun pitää olla tukeva ja sijaita laitteen molemmilla sivuilla, jotta sitä voivat käyttää sekä vasenettä oikeakätiset. Vyökoukkua osaa arvostaa erityisesti silloin, kun naulaimesta on irrotettava ote, eikä lähettyvillä ei ole työpöytää.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko ikkunapesureista mihinkään?

  Onko ikkunapesureista mihinkään?

  03/10 Akkukäyttöiset ikkunapesurit myyvät kuin häkä. Valmistajien mukaan ikkunanpesu sujuu niillä leikten. Testasimme 3 laitetta ja arvioimme, onko niistä mihinkään.

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI:  3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  VINKKI: 3 Rakennetutka paljastaa kaiken

  15/09 VIDEO: Rakennetutkan avulla pystyt selvittämään, mitä talon seinien sisään, lattian alle tai kattoon kätkeytyy jo ennen kuin ryhdyt poraamaan niihin reikiä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Tässä kokeillaan, ...

 • VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  VINKKI: 2 Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

  15/09 VIDEO: Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen ...

 • 3 NEROKASTA sovellusta

  3 NEROKASTA sovellusta

  08/09 Nämä fiksut sovellukset säästävät maalia, laattoja, tapettia ja ennen kaikkea rahaa. Opastamme sinua niiden käytössä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • TESTI: Akkutoiminen naulain
 • TESTI: Akkutoiminen naulain
 • TESTI: Akkutoiminen naulain

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot