Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


3 VÄLTTÄMÄTÖNTÄ sähkösahaa

Jätä käsisaha muinaismuistoksi työkalutaulua koristamaan ja ota käteen verkkovirralla tai akulla toimiva saha! Jokaista nikkarointitehtävää varten löytyy sähkösaha. Nyt esittelemme kolme tärkeintä.

Sekä verkkovirralla että akun voimalla toimivat sähkösahat ovat välttämättömiä nikkarin työkaluja. Jos verstaalta löytyy pistosaha, pyörösaha ja monitoimileikkuri, muunlaisia sahoja et juuri edes tarvitse.

Käsisahalla poikki rouhitut lankut, kivistävät hartiat ja otsalta kihoavat hikihelmet voi nyt unohtaa: jos terassille pitää sahata nippu lautoja, työ sujuu sähkötyökaluilla nopeasti. Säästät siis sekä aikaa että voimiasi, kun ostat sähkösahan.

1. PISTOSAHA


Markkinoilla on kahdenlaisia pistosahoja – kuvassa on toinen malli, jota pidetään moottorin kohdalta kiinni. Toisessa mallissa on erillinen sankamallinen kädensija. Jos sahaat paljon, kuvan malli on suositeltavampi, kun taas kädensijallinen malli on ensisijaisesti tarkoitettu harrastekäyttöön.

Pistosaha on erinomainen leikattaessa kaarevia linjoja; sillä voi sahata mitä monimutkaisimpia kuvioita. Sahalla voi yhtälailla katkoa lautoja kuin tehdä reiän keittiön pöytälevyyn allasta varten. Pistosahalla voi sahata myös vinoon, mutta sitä ei ole ensisijaisesti tarkoitettu vinosahaukseen.

Pistosahanteriä on monenlaisia, ja oikein valitulla terällä voi sahata kaikkea keraamisista laatoista ja metallista puuhun, akryyliin ja vaahtomuoviin. Parhaan hyödyn sahasta saa, jos siinä on portaaton nopeudensäätö ja jos terässä on heiluritoiminto, joka nopeuttaa työtä.

Hyvä nikkarin pistosaha heltiää noin 135 eurolla.

2. PYÖRÖSAHA


Jos sahaat sekä levytavaraa että lautatavaraa pitkittäissuunnassa, pyörösaha on verraton työkalu. Sillä syntyy pitkiä yhdenmukaisia viiltoja, ja työn jälki on suorastaan kiiltävän tarkkaa. Sahaussyvyyttä voi säätää siten, että terä ei mene kokonaan sahattavan kappaleen läpi, ja terää voi kallistaa 45 astetta esimerkiksi smyygien katkaisua varten. Asteikkojen on oltava erittäin selkeät ja säätöjen tarkat, jotta työn jäljestä tulee siistiä ja kulmista halutunlaiset.

Terän halkaisijan tulisi olla 185–190 cm, jotta 45 mm:n puutavaran sahaaminen 45 asteen kulmassa onnistuu. Joidenkin pyörösahojen terää voi painaa sahattavaa kappaletta vasten siten, että sahauksen voi aloittaa kappaleen keskeltä.

Hintahaitari on melkoinen (80–400 euroa), mutta jo 200 eurolla saa hyvän sahan.

3. MONITOIMILEIKKURI


Monitoimileikkuri eli multikutteri on nikkareiden ja puuseppien uusin paras kaveri. Siitä on moneksi: se on yhtälailla sähköinen taltta kuin tehokas hiomakone, mutta laitteella voi myös sahata monia materiaaleja puusta keramiikkalaattoihin ja metalliin.

Sahatessa laitteen terä tekee erittäin nopeaa sivuttaista heiluriliikettä.

Hinnat vaihtelevat 100:n ja 600 euron välillä, ja tarjolla on sekä verkkovirralla että akulla toimivia laitteita.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ: Vuoden parhaat sahat ja leikkurit

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: Feinin uusi multicutteri

  TESTI: Feinin uusi multicutteri

  21/09 Fein on multicutterin alkuperäinen kehittäjä. Kun Feinin uusi 12 voltin malli saapui testattavaksi, odotukset olivat korkealla. Lue arvio täällä!

 • ARVIO: Parhaat sahat 2015

  ARVIO: Parhaat sahat 2015

  02/12 Vuoden 2015 parhaat akkutoimiset sahat ja leikkurit ovat huippuluokkaa, joten valitsimme ne parhaiksi akkutyökaluiksi. Katso upea kavalkadi tästä.

 • Fiksujen yksityiskohtien multicutteri

  Fiksujen yksityiskohtien multicutteri

  18/07 Yhä usempi tee se itse -intoilija on huomannut, että monitoimityökalu ratkaisee useita ongelmia. Boschin uudessa tarjokkaassa on mainioita lisälaitteita.

 • TOP 10: Kirvesmiehen työkalusuosikit

  TOP 10: Kirvesmiehen työkalusuosikit

  08/06 Millä työkaluilla teet nopeimmin yhdeksän kymmenestä työstä? Tee Itsen luottokirvesmies kertoo, mitkä ovat hänen omat työkalusuosikkinsa.

 • TESTI: Akkutoimiset monitoimityökalut

  TESTI: Akkutoimiset monitoimityökalut

  01/03 Jos tarvitset monitoimityökalun, mutta epäröit, minkä laitteen valitsisit, lue täältä, mitä mieltä me olimme testaamistamme akkutoimisista monitoimityökaluista.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot