Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi - Pyörösahat 2017

Pieni, sähkökäyttöinen käsisirkkeli sopii hyvin moniin erilaisiin töihin. Koneiden hinnoissa on kuitenkin isoja eroja. Testasimme kahdeksan suosittua mallia.

Sirkkelitesti

Testaamme säännöllisesti pyörösahoja. Viime aikoina olemme keskittyneet akkutoimisiin laitteisiin, sillä niiden kehitys on huimaa: akkutoimisista työkaluista on tullut yhä tehokkaampia, kun akkujen ampeerituntimäärät (Ah) kasvavat ja moottorit paranevat.

Pienet käsisirkkelit ovat olleet markkinoilla vuosikausia, mutta niitä myydään edelleen suuria määriä.

Koneiden hintaluokka vaihtelee muutamasta kympistä pariin sataan euroon. Päätimme ottaa selvää, mihin isot hintaerot perustuvat, vai perustuvatko ne mihinkään.

Hintaerojen perimmäinen syy on usein se, että kalliissa koneissa on enemmän toimintoja kuin halvoissa perussirkkeleissä. Hienot lisätoiminnot ovat kuitenkin usein täysin tarpeettomia tavalliselle käyttäjälle.

Testisirkkeleiden joukossa oli niin halpoja koneita, ettei niiltä voinut odottaa kovin kummoista suoritusta. Päätimme siitä huolimatta, että kaikilla sirkkeleillä pitää pystyä sahaamaan paksua liimapuulevyä.

Testissä kävi selväksi, ettei hinta kerro kaikkea. Joissakin hintahaitarin yläpään koneissa oli aivan alkeellisia puutteita.

Sirkkelit pyörivät moottorin voimalla, mutta terä ratkaisee, kuinka siistiä jälkeä kone tekee. Sirkkelin lisäksi kannattaa ostaa muutama hyvä terä. Koneiden mukana tulevat terät eivät ole aina parasta mahdollista laatua tai sovi kaikkiin töihin.

Jos haluat hyödyntää sahaa täysipainoisesti, hanki lisäakku. Näin voit jatkaa sahaamista, vaikka akusta loppuu virta, ja panna tyhjentyneen akun lataukseen. Lue testi, niin olet valmis akkupyörösahaostoksille.

Näin koneet testattiin

Tutkimme aluksi, kuinka kestävistä materiaaleista sirkkelit on tehty. Arvioimme pohjalevyn sileyden ja kestävyyden sekä teränvaidon.

Testasimme kaikkien säätöjen tarkkuuden ja arvioimme, kuinka helppoa asteikkojen lukeminen oli.

Voimakoe tehtiin sirkkeleiden maksimitehoilla. Sahasimme koneilla kahta OSB-lastulevyä, joiden yhteenlaskettu paksuus oli 36 milliä. Kokeilimme myös, miten sirkkelin purivat tammesta tehtyyn liimapuulevyyn.

Arvioimme myös sirkkeleiden turvallisuuden ja tarttumispinnat. Tarkistimme, voiko sirkkeliä käyttää molemmilla käsillä ja kahdella kädellä yhtä aikaa.

TESTASIMME NÄMÄ MALLIT

METABO KS55FS
BILTEMA 170020
AEG KS55-2
MILWAUKEE CS55
BOSCH PKS55A
SKIL 5255AA
RYOBI EWS1150RS
MAKITA HS6601

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten eri mallit pärjäsivät testissä.


Tärkeät seikat:


 • KAHVA: Kahvasta pitää saada hyvä ote, ja siinä pitää olla luistamattomat päällysteet. Tarkista, että kahva sopii käteen, sillä kaikkia koneita ei ole tarkoitettu vasenkätisille. Koneen keskelle kiinnitettyä kahvaa voi puristaa kummallakin kädellä.

 • KÄYNNISTYSVARMISTIN: Tarkista, että sahassa on kaksi varmistinta. Varmistin lisää turvallisuutta, sillä terä pysähtyy heti, kun nappi nousee ylös.

 • KARALUKKO: Terän vaihtamisen pitää olla mahdollisimman helppoa. Valitse malli, jossa on karalukko ja yhdellä avaimella vaihdettava terä.

 • JIIRIASTEIKKO: Asteikon pitää olla selkeä ja terän säätämisen helppoa.

 • SIVUOHJAIN:Sivuohjaimen pitää olla pitkä ja korkea, jotta sitä voi työntää esimerkiksi laudan reunaa pitkin. Ohjaimen asteikon pitää olla helppolukuinen ja ohjaimen lukittua lujasti paikalleen.

 • POHJALEVY: Levyn on oltava vakaa, tasainen ja korkeareunainen, jotta sirkkeliä voi työntää esimerkiksi laudan reunaa pitkin.

 • TERÄSUOJA: Suojan pitää olla kestävää materiaalia. Pohjalevyn alla olevan osan pitää liukua kevyesti pois terän tieltä, kun sirkkelillä aletaan sahata. Suojan pitää palata terän päälle välittömästi, kun sirkkeli nostetaan ylös.

 • SYVYYSASTEIKKO: Asteikon pitää olla niin selkeä, että syvyyden säätäminen on tarkkaa ja helppoa.

 • PÖLYNIMURILIITÄNTÄ: Sirkkeli pitää voida yhdistää pölynimuriin, sillä sahanpurua tulee paljon! Joissakin koneissa on fiksu purusäiliö. Toisaalta säiliö pitää tyhjentää tiheästi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: parhaat akkupyörösahat

  TESTI: parhaat akkupyörösahat

  05/01 Nykyisin on tarjolla väkivahvoja akkutoimisia pyörösahoja sangen maltilliseen hintaan. Valitsimme 8 suosikista testivoittajan. Katso testitulos!

 • TESTI: 8 vahvaa akkurälläkkää

  TESTI: 8 vahvaa akkurälläkkää

  12/01 Kulmahiomakone on korvaamaton apu laatoittamisessa ja putkien lyhentämisessä. Testasimme 8 mallia. Katso ylivoimainen voittaja!

 • TESTI: Testissä 18 voltin pistosahat

  TESTI: Testissä 18 voltin pistosahat

  21/11 Pistosaha on nerokas ja monikäyttöinen työkalu. Jos ostat uuden ja vahvan akkumallin, huomaat pian käyttäväsi pistosahaa vähän kaikkeen. Testasimme 7 konetta.

 • TESTI: 8 suosittua akkuporakonetta

  TESTI: 8 suosittua akkuporakonetta

  10/10 Pienet ruuvinvääntimet ovat suosituimpia akkutyökaluja. Testasimme 8 suosittua mallia. Lue tulokset täältä!

 • TESTI: Uudet porakoneet/ruuvinvääntimet

  TESTI: Uudet porakoneet/ruuvinvääntimet

  05/04 Porakoneet ja ruuvinvääntimet kehittyvät yhä paremmiksi, ja uusia malleja ilmestyy koko ajan. Testasimme 10 uutuutta, joiden hintahaarukka on suuri.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi - Pyörösahat
 • Testi - Pyörösahat
 • Testi - Pyörösahat

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot