Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Pistosahaa

Pistosaha voi olla korvaamaton apuväline monissa sahaustöissä, jotka muuten vaatisivat koko joukon erilaisia käsisahoja. Se kuitenkin edellyttää, että pistosahaa on helppo ja mukava käyttää ja se on kohtuuhintainen. Näitä edellytyksiä eivät kaikki testisahat täyttäneet.

Monipuolisuus on pistosahan tavaramerkki; sillä voi sahata puuta, kipsiä, metallia, kevytbetonia – mahdollisuudet riippuvat vain valitusta sahanterästä. Pistosahalla voi katkaista listan, sahata levyn pitkittäissuunnassa ohjauskiskon avulla, sahata kaarteita kirjoituspöydän levyyn ja tehdä pyöreitä reikiä kattoon asennettavia kohdevaloja varten. Pistosahoissa on kuitenkin eroja. Testaamistamme kahdeksasta sahasta viisi selviytyi töistä todella siististi siirtyessämme helpoista tehtävistä kohti haastavampia. Jotkut sahat taas eivät vain selviytyneet siitä, mitä niiltä odotettiin. Jos olet aikeissa hankkia pistosahan – kahvamallisen, jota useimmat nikkarit suosivat –, päätöksenteossa kannattaa testiemme perusteella huomioida useita seikkoja: Onko terää helppo vaihtaa? Terän irrottamiseen ja kiinnittämiseen ei pitäisi nykyaikaisissa sahamalleissa enää tarvita kuusiokoloavainta. Ja riippumatta siitä, miten terä kiinnitetään, sen pitää pysyä paikallaan. Terä ei saa irrota sahattaessa. Kiinnitä huomiota myös siihen, miten lähelle seinää pääset työskentelemään. Jos terä on sijoitettu auas sahan jalklevyn etureunasta, et mitenkään pääse terän kanssa lähelle seinää. Se on harmi, varsinkin lattiaa asennettaessa. Tärkeää on sekin, että kaikki painikkeet on sijoitettu niin, että niitä on mukava ja helppo käyttää. Sahaa kannattaa siis kokeilla ennen ostopäätöstä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  Tässä on markkinoiden paras moottorisaha

  01/09 Testasimme kohtuuhintaiset moottorisahat. Yksi bensiinikäyttöinen ketjusaha oli ylitse muiden - katso täältä, mikä!

 • Tunkki joka nostaa leikiten

  Tunkki joka nostaa leikiten

  01/09 Unohda pienet ja huterat veivitunkit! Testasimme Bahcon Baseline-tunkin, joka nostaa jopa 3 tonnin kuormia. Lue arviomme täältä.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Pistosahaa
 • Testi: Pistosahaa
 • Testi: Pistosahaa

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot