Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

Pistosahoista on tullut entistä tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Tämän vuoksi uusi saha kannattaa hankkia juuri NYT. Testasimme kahdeksan suosittua sahamallia nähdäksemme, mitä liikkeissä on tarjolla. Lue, mitä testissä selvisi.


Testasimme, riittivätkö pistosahojen tehot upotussahaamiseen.

Pistosaha on kaikille tuttu väline, sillä se on porakone/ruuvinväännintä lukuunottamatta kaikkein yleisin rakennusliikkeiden myymä sähkötyökalu.

On olemassa kahdenmallisia pistosahoja: sauvamallisia, jota monet ammattilaiset käyttävät ja kahvamallisia, joita useimmat nikkarit suosivat. Tämän perusteella valitsimme testiimme kahvamalliset pistosahat. Laitteiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä useisiin satoihin euroihin.

Poimimme testiin alle 150 € maksavat pistosahat, jotta laitteet olisivat kaikki vertailukelpoisia. Tämä on rakennustarvikeliikkeiden suosituin hintaluokka.

Nämä pienet, kevyet sahat ovat todella käteviä monissa töissä. Niillä on helppo tehdä reikiä puu- ja kipsilevyyn ja sahata kauniita kaaria. Lisäksi niillä voi lyhentää lautaa parilla senttimetrillä, eikä sahojen edes tarvitse toimia täydellisen tarkasti. Testin luettuasi tiedät, mitä liikkeissä on tarjolla.

TESTATUT LAITTEET

BOSCH PST 1000 PEL
HITACHI CJ 90 VST
STANLEY FME 340 K
EINHELL TH-JS 85
COTECH 40-87774
RYOBI RJS 950
SKIL 4381
WORX WX 473

MUISTA NÄMÄ KUN VALITSET PISTOSAHAAKahvan on tunnuttava mukavalta käteen. Siinä pitää olla tarpeeksi tilaa hansikkaalla verhoillulle kädelle ja sen pinnan pitää olla liukumaton.

Käynnistys/sammutus ja lukitus. Painikkeen on sijaittava helpossa paikassa, ja se pitää voida lukita, jotta saha ei käynnisty vahingossa.

Nopeudensäätö. Kaikkia materiaaleja ei voi sahata samalla nopeudella. Joskus on sahattava hitaasti, jotta materiaali ei rispaannu tai pala, toisinaan voi sahata nopeasti. Sahan nopeutta pitää voida säätää.

Pölynimuriliitäntä. Vaikka saha pystyy puhaltamaan sahauslinjan puhtaaksi, puru pitää voida myös imeä, sillä sitä syntyy paljon. Pölynimuri on voitava kytkeä ongelmitta.

Heiluritoiminto. Kokeile sahaa, ennen kuin ostat sen, sillä eri heilurialueiden tulee olla keskenään erilaiset. Alueita on kolme. Toiminto pitää voida kytkeä helposti pois päältä.

Viistoon säätö. Jotta sahalla voisi sahata viistoon, jalkalevyä on voitava kulmata – mieluiten ilman työkaluja. Kulma pitää voida lukea helposti asteikolta.

Jalkalevy. Sahassa pitää olla vankka ja tasainen jalkalevy, jossa on korkeat reunukset, jotta sahaa voi kuljettaa lautaa tai kiskoa vasten.

Purunpuhallus. Tarkista, onko sahassa purunpuhallin, joka puhaltaa sahanpurut pois. Näin vältyt puhdistamasta itse sahauslinjaa työskennellessäsi.

Teräkiinnityksen on onnistuttava ilman työkalua. Terän on pysyttävä tukevasti kiinni myös teräviä kaarteita sahattaessa.

Valo ja laser. Sahassa pitää olla kohteen valaiseva LED-valo ja laserlinja, joka helpottaa sahaussuunnan säilyttämistä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Etäisyysmittarit testissä

  Etäisyysmittarit testissä

  03/08 Elektroninen laseretäisyysmittari on nikkarille kannattava hankinta. Testasimme perusteellisesti 8 kohtuuhintaista etäisyysmittaria.

 • Testissä 18 V:n ruuvi/porakoneet

  Testissä 18 V:n ruuvi/porakoneet

  23/07 Kätevänkokoiset 18 V:n ruuvi/porakoneet ovat mainioita laitteita. Testasimme 12 suosituinta merkkiä. Katso yllätysvoittaja ja paras ostosvinkki.

 • Testit - pensasleikkuri

  Testit - pensasleikkuri

  08/04 Pensasleikkureissa on mistä valita, ja tarjolla on sekä verkkovirralla että akulla toimivia malleja. Testasimme 12 yleisintä laitetta selvittääksemme, mihin leikkurit pystyvät, ja mitä niiltä on lupa odottaa.

 • Testit - Pienet pyörösahat

  Testit - Pienet pyörösahat

  19/02 Pyörösaha on ehdoton peli, kun on sahattava ohuita levyjä, lautoja ja rimoja. Työ sujuu nopeasti, tehokkaasti ja suoraan. Testasimme kahdeksan pientä, sähkötoimista pyörösahaa, joilla pitäisi selvitä useimmista kodin ...

 • Testi - Pistosahat

  Testi - Pistosahat

  23/09 Pistosaha on useimpien nikkareiden perustyökalu. Nyt testaamme ensi kertaa erityisesti ja ainostaan akkutoimisia pistosahoja nähdäksemme, miten tehokkaita niistä on tullut. Pistosahasta on nimittäin paljon enemmän iloa, jos ...

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Pistosaha – Tee Itse testasi kahdeksan suosikkia
 • Pistosaha – Tee Itse testasi kahdeksan suosikkia
 • Pistosaha – Tee Itse testasi kahdeksan suosikkia

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot