Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


OPAS: Näin käytät jiirisirkkeliä

Katkaisu- ja jiirisirkkelien toimintaperiaate on yksinkertainen: käynnistä saha, paina kahva alas ja terä esiin. Sirkkelillä voi tehdä tarkempia sahauksia kuin käsisahalla, ja leikkauspinnoista tulee sahaa siistimmät. Sirkkelin terän voi kääntää useisiin eri asentoihin.

Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäSARJATUOTANTOA: Katkaisu- ja jiirisirkkelistä on suuri apu etenkin silloin, kun tarvitaan paljon samanmittaista puutavaraa. Sellaisia tilanteita tulee vastaan esimerkiksi aidan ja terassin rakentamisessa.

SIRKKELIN SÄÄTÄMINEN
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä KATKAISE RIMA SUORAAN
Uudenkin sirkkelin säädöt voivat olla pielessä, joten tarkista, pitääkö terää hienosäätää. Aseta levy tai lauta lappeelleen ja sahaa se poikki suorassa kulmassa.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä TARKISTA KULMA
Tarkista suorakulmalla, että leikkauspinta on täsmälleen 90 astetta. Kuvassa olevan puun katkaisupinta ei ole suora, joten sirkkelin ohjuria on säädettävä.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä SÄÄDÄ SIRKKELIÄ
Säädä sirkkeliä siirtämällä ohjuria. Katkaise ensin virta vetämällä töpseli seinästä. Avaa ohjurin takana oleva ruuvi ja säädä ohjuri suoraan suorakulman avulla.


VAKAUS: KIINNITÄ SIRKKELI LUJASTI

Katkaisu- ja jiirisirkkeli pitää kiinnittää lujasti alustaan, sillä muuten sirkkeli liikahtaa helposti ja sahauspinnoista tulee vinot.

Sirkkelin voi kiinnittää joko suoraan työpöytään tai levyyn, joka kiinnitetään pöytään puristimilla.

Jos haluat kiinnittää sirkkelin työpöytääsi, poraa pöydän läpi reiät ja kiristä sirkkeli paikalleen pitkillä pulteilla ja muttereilla. Pulteilla kiinnitetty sirkkeli on helppo irrottaa myöhemmin.

Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäTYÖPÖYTÄÄN: Kiinnitä sirkkeli pulteilla ja muttereilla.


Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäLEVYYN: Kiinnitä sirkkeli levyyn pulteilla.


Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäNosta levy työpöydälle ja kiinnitä se paikalleen puristimilla.

KATKAISE SUORA LISTA
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 1. Sirkkelin käyttäminen kannattaa aloittaa helpolla projektilla. Voit esimerkiksi tehdä listoista kehykset. Käännä pöytä 45 asteen kulmaan ja aseta lista ohjuria vasten. Käynnistä sirkkeli ja katkaise.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 2. Sahaamisen jälkeen lista näyttää tältä. Leikkauskulmaa kutsutaan 45 asteen jiiriksi. Suorakulmaisissa listoissa ei ole profiilia, joten kulmat voi kasata toisiaan vasten, eikä hukkapätkiä synny.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 3.
Kun toinen lista käännetään ympäri, päät sopivat toisiinsa ja muodostavat 90 asteen kulman. Puolet kehyksestä on nyt tehty.


LUE LISÄÄ: Tämän takia sinullakin PITÄÄ olla sirkkeli.

TEE NURKKALIITOS
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 1. Seuraavaksi opetellaan sahaamaan oikealta syvyydeltä. Mittaa ja piirrä lautaan merkki oikeaan syvyyteen jotta näet, kuinka syvälle terän pitää painua.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 2. Sahaussyvyyttä rajoitetaan yleensä sirkkelissä olevalla säätöruuvilla. Säädä ruuvi siten, että terä yltää vain merkkiin asti. Huomaa, että terä ei yllä aivan puun sisäreunaan asti.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 3. Aseta terän ja ohjurin väliin apurima, jotta terä yltää ohennettavan laudan reunaan asti. Sahaa puun poikki useita kertoja muutaman millin välein.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 4. Kapeat puukaistaleet on helppo poistaa esimerkiksi taltalla. Liitos on nyt valmis koottavaksi.


RAKENNA LAATIKKO
Kap/geringssav - sådan bruger du den SÄÄDÄ SIRKKELI
Säädä sirkkelipöytä suoraan kulmaan ja keikauta terä 45 asteen kulmaan. Sahaa laatikkoon tarvittavat osat.
Kap/geringssav - sådan bruger du den YHDISTÄ OSAT TOISIINSA
Kun yhdistät neljä osaa toisiinsa, kaikkiin nurkkiin tulee 90 asteen kulma. Jos laudat eivät asetu tarkasti toisiaan vasten, säädä sirkkeliä.


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Hanki jiirisirkkeli TÄMÄN takia!

  Hanki jiirisirkkeli TÄMÄN takia!

  06/09 Jos kokeilet katkaisu-jiirisirkkeliä edes kerran, et halua enää luopua siitä. Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan mallin!

 • Katkaisu/jiirisaha KUNNON haasteisiin

  Katkaisu/jiirisaha KUNNON haasteisiin

  11/02 Metabon katkaisu/jiirisahan kapasiteetti ei lopu kesken eikä herkuista ole tingitty. Katso, kannattaako investointi.

 • Huipputyökalut pilkkahintaan

  Huipputyökalut pilkkahintaan

  26/01 Päästä jiirilaatikko, taltta ja vatupassi hyvin ansaitulle eläkkeelle! Esittelemme 8 huipputyökalua, joiden hinnat ovat laskeneet jokamiesluokkaan.

 • Kallis vai halpa työkalu?

  Kallis vai halpa työkalu?

  02/01 Halvan ja kalliin työkalun hintaero voi olla valtava. Kumpi silloin kannattaa ostaa? Lue vastaukset täältä, ennen kuin lähdet ostoksille.

 • DeWaltin akkutoiminen supersaha

  DeWaltin akkutoiminen supersaha

  18/07 DeWalt kehitti 18-volttisen katkaisu/jiirisirkkelin kaikille, jotka haaveilevat pääsevänsä eroon jaloissa pyörivistä virtajohdoista. Katso esittely täältä!

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot