Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Pensasleikkurit

Pensasleikkurit tai ruohosakset, kuten jotkut valmistajat sanovat, ovat erinomainen väline pensaiden muotoiluun tai nurmenreunojen viimeistelyyn. Jos omistat pienen pihan tai suuren parvekkeen, pensasleikkuri voi olla tärkein työkalusi. Testasimme 6 eri mallia.

Kun ruohonleikkuri tai pensassakset ovat saaneet työnsä tehtyä, on pienen leikkurin vuoro: sillä voi helposti viimeistellä pensaat, pienet puut ja nurmireunukset tiptopkuntoon. Pienessä puutarhassa, tai pensaita ja ruukkukasveja pursuavalla pihalla leikkuri voi olla ainoa välttämätön työkalu. Leikkurilla voi leikata pensaat ja koristepuut ja ruohosaksilla siistiä nurmialueet. Terää vaihdetaan tarpeen mukaan, ja tähän ominaisuuteen kannattaa testiä lukiessa kiinnittää huomiota. Kaikkia testimalleja ei nimittäin ole suunniteltu yhtä käteviksi, ja joissakin koneissa pohjalevy pitää irrottaa, jotta terän voi vaihtaa. Tällöin on vaarana, että saranoimaton pohjalevy putoaa, ja samalla joutuu taiteilemaan molemmat osat käsissä, kun terää yrittää vaihtaa. Suuria eroja Myös koneiden kyvyssä leikata eri paksuisia oksia on eroja.

Osa leikkureista tukehtuu heti kättelyssä kohdatessaan tietyn paksuisen oksan. Yksi koneista erottuu tältä osin joukosta, sillä se ”jyrsii” sitkeästi hieman paksumpiakin oksia edestakaisin liikkein, kunnes oksa lopulta katkeaa. Ruohosaksiterällä voi siistiä nurmikon reunukset upeaan kuntoon, mutta myös tässä kyvyssä on laitteiden välillä huomion arvoisia tehoeroja. Osa leikkureista ei nimittäin kykene leikkaamaan jo kuivunutta vanhaa ruohoa. Ruoho kerääntyy sen sijaan terälle. Kannattaa kiinnittää huomiota testivoittaja Metaboon. Siinä missä muut leikkurit muistuttavat toisiaan, Metabo kulkee omia polkujaan varustaen leikkurinsa vain yhdellä terällä. Se pyörii ympäri ja ympäri leikaten sekä oksia että tuoretta ruohoa melko tehokkaasti. Laite on kuitenkin suhteellisen kallis.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testit - ilmaaja

  Testit - ilmaaja

  24/03 Nurmen ilmaaminen on nurmikon kauneushoitoa: juuret saavat kaipaamaansa ilmaa ja vesi imeytyy paremmin maaperään.

 • Säästä selkääsi! Käytä lumilinkoa

  Säästä selkääsi! Käytä lumilinkoa

  17/12 Voivatko lumityöt olla mukavia? Kyllä, ehdottomasti, jos sijoittaa hiukan rahaa lumilinkoon. Laitteita on erihintaisia. Kävimme Norjassa testaamassa ”lumijyrsimiä”, kuten norjalaiset laitteita kutsuvat.

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • Testissä Ryobin uusi lehtipuhallin/imuri

  Testissä Ryobin uusi lehtipuhallin/imuri

  29/09 Lehtipuhallinmarkkinoilla käydään ankaraa kilpailua. Katso täältä, millaisella teholla ja voimalla Ryobin uutukainen ottaa markkinat haltuunsa!

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Pensasleikkurit
 • Testi: Pensasleikkurit
 • Testi: Pensasleikkurit

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot