Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


TESTI: Vahvat bensaruohonleikkurit

Nykyaikaiset ruohonleikkurit ovat hiljaisia, kestäviä ja toimintavarmoja. Ne ovat hyvin tehokkaita ja käynnistyvät helposti. Testasimme kahdeksan bensiinitoimista leikkuria, jotta huomaat niiden väliset erot ja osaat ostaa elämäsi parhaan leikkurin.


Aloitimme niin kylmällä kuin lämpimälläkin moottorilla arvioidaksemme, miten työlästä laitteita oli saada vauhtiin.

Jos nurmikkosi koko on noin 500–2000 m2, toivo syntymäpäivälahjaksi bensiinillä toimivaa ruohonleikkuria.

Testasimme leikkureita, joiden moottori on teholtaan 2– kW tai 140–190 cc. Laitteet ovat tehokkaita ja kestäviä, ja ylimääräisen bensakanisterin hankittuasi voit leikata niillä kilometreittäin nurmikkoa.

Valitsimme testiin kahdeksan 380–600 €:n laitetta. Valmistajat suosittelevat, että laitteilla leikataan vain kuivaa ruohoa – ei pitkää eikä märkää.

Kokeilimme kuitenkin myös sitä nähdäksemme, miten laitteet selviävät. Leikkurit ovat raskaita käsitellä, joten valitsimme itsevetävät, ja jos mahdollista, korkeussäädettävillä työntöaisoilla varustetut laitemallit.

Lue ja katso, millaisia kokemuksia saimme näistä kahdeksasta laitteesta. Näin osaat toivoa itsellesi juuri oikeanlaisen ruohonleikkurin.

TESTASIMME NÄMÄ LEIKKURIT

AL-KO HIGHLINE 475 SP-A
MAKITA PLM 4621
STIGA COMBI 48 S
VIKING MB 448 T
JONSERED LM 2147 CMDAE
HUSQVARNA LC 348 V
HONDA IZY HRG 466C SK
MCCULLOCH 46-125 WR

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten kahdeksan eri mallia selvisi jättitestistä.

TÄRKEITÄ YKSITYISKOHTIA RUOHONLEIKKUREISSA

 • TURVAKAARI: Turvakaari toimii kuten käynnistyksenesto, sitä on painettava, jotta moottorin voi käynnistää, ja kun otteen irrottaa, moottori sammuu välittömästi (terä pysähtyy alle kolmessa sekunnissa). Tarkista, että kaareen on helppo tarttua.
 • OHJAUS: Työskentelyasennon pitää olla hyvä, joten työntöaisan korkeutta pitää voida säätää – mieluiten ilman työkaluja. Kokeile, miten helppoa aisaa on säätää ja tarkista, että se on pehmustettu liukumattomaksi.
 • VETOVIPU: Kun vipua painaa alas, itsevetävä toiminto käynnistyy, eikä raskasta leikkuria tarvitse työntää. Useimmat laitteet käynnistyvät suoraan, mutta jotkin malleista käynnistyvät myös mukavan pehmeästi. Tarkista, että vipu sopii käteesi ja saat siitä hyvän otteen. Kokeile myös, onko ajonopeus sinulle sopiva.
 • KERUUSÄILIÖ: Säiliön asennuksen ja irrotuksen tulee sujua helposti. Säiliön on täytyttävä tasaisesti ilman paakkuja, ja sen täyttyminen tulisi voida nähdä. Kun säiliö on poistettu, laite on voitava säätää helposti silppuamaan.
 • KÄYNNISTYSKAHVA: Käynnistysnarun päässä on kahva, josta kone käynnistetään 1–3 nykäisyllä. Joissakin laitteissa on sähkökäynnistys. Se on parempi kuin vanhanaikainen rikastin, jota oli painettava 3–4 kertaa ennen narusta nykäisyä.
 • PYÖRÄT: Pyörien tulisi olla hyvänkokoiset. Takapyörät saisivat olla mieluusti isot ja rengaskuvioiltaan uritetetut, mikä takaa hyvän pidon alustalla.
 • LEIKKUUKORKEUDEN SÄÄTÖVIPU: Leikkuukorkeutta on voitava säätää, yleensä 2–7 cm 5–6-portaisesti. Parasta olisi, jos säätöön olisi yksi vipu, joka nostaa ja laskee kaikkia 4 pyörää yhtäaikaa. Vivulle tulee olla helppo pääsy, ja säätö pitäisi voida lukea selkeästä asteikosta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: Parhaat akkutrimmerit

  TESTI: Parhaat akkutrimmerit

  29/06 Johtoihin kompastelu nurmikolla on taakse jäänyttä elämää, sillä uudet akkutrimmerit selviävät töistä mainiosti. Testasimme 8 konetta. Katso, mikä voitti!

 • Koneet täynnä RAAKAA voimaa

  Koneet täynnä RAAKAA voimaa

  09/05 Haluaisitko hankkia parhaat puutarhakoneet? Esittelemme väsymättömät pihatyökalut, jotka eivät jätä toivomisen varaa,

 • TESTI: Nämä ovat parhaat akkuketjusahat

  TESTI: Nämä ovat parhaat akkuketjusahat

  22/08 Akkukäyttöiset ketjusahat alkavat olla niin tehokkaita, ettei verkkovirralla toimivaa sahaa kannata enää ostaa. Akkusahojen hinnat vaihtelevat todella paljon.

 • Mainio ruohonleikkuri isolle pihalle

  Mainio ruohonleikkuri isolle pihalle

  06/07 Jos sinulla on iso nurmikko, tiedät jo varmasti, että tarvitset vetävän ruohonleikkurin. Uusi Stiga on ruohonleikkuri, joka tekee todella hienoa jälkeä!

 • TESTI: Paikoillanne, valmiit, LEIKATKAA!

  TESTI: Paikoillanne, valmiit, LEIKATKAA!

  08/06 Pensasaidan leikkaaminen on helppoa kunnollisella sähkökäyttöisellä leikkurilla. Osta malli, joka sopii tarkoituksiisi. Testasimme 7 suosittua pensasleikkuria.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: ruohonleikkurit
 • Testi: ruohonleikkurit
 • Testi: ruohonleikkurit

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot