Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi - Ruohonleikkuri

Bensaleikkurissa on riittävästi tehoa isojen nurmikoiden leikkaamiseen, kun taas akkukoneissa, jotka on tarkoitettu pienten ja keskisuurten nurmikoiden hoitoon, ei ole. Jos ruohonleikkurin pitää selvitä isommasta urakasta, kannattaa valita nelitahtimoottorilla varustettu itsestään vetävä malli. Testasimme näitä ja löysimme niiden väliltä suuriakin eroja.

Kun ryhtyy selvittämään ruohonleikkureiden tarjontaa, yllättyy, kun huomaa miten monta erilaista konemallia markkinoille mahtuu – pelkästään bensaleikkureitakin. Valitsimme testiin isoille nurmialueille tarkoitettuja ruohonleikkureita. Lisäksi halusimme koneiden kuuluvan noin 450–650 euron hintaluokkaan. Heti alkuun on sanottava, että kaikki koneet selviävät itse leikkuutyöstä loistavasti. Itse asiassa koneet eivät tässä suhteessa eroa juuri lainkaan toisistaan. Koneiden käyttömukavuudessa ja -helppoudessa sen sijaan on isoja eroja. Joten vaikka testattavat koneet valittiin toimintojensa ja hintojensa puolesta yhtäläisestä valikoimasta koneita, testi osoittaa, että leikkureiden välillä on yksittäisen käyttäjän kannalta suuria eroja. Erityisesti mukavuudet, toisin sanoen keskitetty korkeudensäätö ja ergonomia, vaihtelevat. Toisaalta koneissa on myös yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi on mukava huomata, että hyvät nelitahtimoottorit, joita kaikissa koneissa käytetään, käynnistyvät poikkeuksetta herkästi. Sanomattakin on selvää, että jos nurmikko halutaan leikata kunnolla, tarvitaan vähintäänkin leikkuri, joka käynnistyy moitteetta ja toisaalta kykenee tehokkaaseen ja hyvän jäljen jättävään leikkuutyöhön.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testit - ruohonleikkuri

  Testit - ruohonleikkuri

  29/04 Akkuruohonleikkureista on tullut yhä parempia ja parempia. Pienehkölle ja suhteellisen tasaiselle nurmikolle akkuleikkuri voi olla hyvä vaihtoehto. Testasimme kahdeksan ruohonleikkuria, jotta tiedät, mitä laitteilta voi odottaa.

 • Terävä terä siistii nurmen

  Terävä terä siistii nurmen

  25/03 Ruohonleikkuun jäljestä tulee siisti ja kaunis vain, jos leikkurissa on hyvä terä. Katso, miten ammattilainen teroittaa kuluneen terän niin, että se jälleen leikkaa hyvin.

 • Testissä Boschin uusi vainukoira

  Testissä Boschin uusi vainukoira

  27/10 Bosch D-tect 120 -rakenneilmaisin paljastaa piilossa olevat rakenteiden osat. Laite osoittautui testissä varsinaiseksi vainukoiraksi.

 • Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  Pärjääkö akkutoiminen ketjusaha?

  21/10 Akkutoiminen ketjusaha? Emme odottaneet paljoakaan Black & Deckerin pikku ketjusahalta. Katso, kuinka luulo vaihtui tiedoksi!

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi - Ruohonleikkuri
 • Testi - Ruohonleikkuri
 • Testi - Ruohonleikkuri

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot