Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nurmikko kuntoon

Tämä nurmikko näyttää ensi silmäyksellä kauniilta ja vihreältä, mutta kun katsoo tarkemmin, se on täynnä pikkukasveja ja rikkaruohoja.


Leikkaamalla nurmikon pari kertaa vuodessa pystyleikkurilla pääset eroon useimmista rikkaruohoista, ja sillä voi poistaa myös sammalta. Puutarhuri näyttää, miten sitä käytetään. Aluksi nurmikko leikataan tavallisella, mieluiten keräävällä ruohonleikkurilla, sillä ruoho pitää kerätä pois. Nurmikon voi leikata pari päivää aiemmin.

Kun nurmikko on leikattu ja ruoho kerätty, se leikataan pystyleikkurilla, jollaisen voi vuokrata konevuokraamosta. Pystyleikkuri muistuttaa hieman tavallista ruohonleikkuria, mutta pitkien vaakasuorassa pyörivien terien sijaan siinä on useita pieniä pystysuoria teriä, jotka pureutuvat nurmikkoon.

Leikkauskorkeutta voi säätää. Tässä se säädetään niin, että kone leikkaa noin 2 senttimetriä syvälle maahan. Leikkuria kannattaa kokeilla, niin että syvyys on sopiva, ennen kuin koko nurmikko leikataan sillä. Nurmikko leikataan kahdessa vaiheessa.

Aluksi pitkittäin ja sitten poikittain. Pystyleikkurin terät kulkevat ylhäältä alaspäin ja leikkaavat rikkaruohojen lehtiä, varsia ja juuria, mikä hävittää ne melko tehokkaasti. Suorat ruohonkorret eivät juuri vahingoitu.

Samalla ylimmät multakerrokset tulevat kuohkeammaksi, mikä edistää ruohon kasvua. Kun nurmikko on leikattu sekä pitkittäin että poikittain, rikkaruohot ja sammalet pitää koota joko haravalla tai tavallisella keräävällä ruohonleikkurilla.

Nyt sammalet ja rikkaruoho on poistettu, ja vaikka nurmikko näyttää hieman kärsineeltä käsittelyn jälkeen, parin viikon päästä se on taas vihreä ja tuuhea, varsinkin jos sitä autetaan hieman alkuun lisälannoituksella. Jos nurmikko leikataan pystyleikkurilla heti keväällä ja vielä kertaalleen loppukesästä, nuutuneinkin nurmikko herää uudelleen eloon.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot