Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Moottorisahan teroittaminen

Moottorisahalla on raskasta ja hidasta työskennellä, jos teräketju on tylsä. Tässä näytetään, miten ketju pidetään huippukunnossa.


Hampaat voivat olla hyvin terävät, joten tässä kannattaa käyttää työkäsineitä. Aluksi irrotetaan ruuvit, jotka pitävät teränsuojusta paikallaan. Suojuksesta poistetaan sahanpurut ja lastut.

Terällä on kaksi rasvausreikää, jotka pitää aina puhdistaa, niin että ketjuöljy pääsee terän tyveen voitelemaan ketjua. Vetopyörän ympärillä on myös paljon likaa, jonka voi poistaa esimerkiksi hammasharjalla.

Kun terälevy asetetaan paikalleen, sitä käännetään puoli kierrosta, ennen kuin ketju asetetaan paikalleen. Kun terälevyä käännetään joka kerta kun ketjua hiotaan, voit varmistaa, että terälevy liukuu samalla tavoin ylä- ja alapuolelta, jolloin saha on hyvin tasapainossa.

Kun suojus on ruuvattu paikalleen, ketju kiristetään. Kun ketju kiristyy lähemmäksi terälevyä, muista pitää kiinni terälevyn kärjestä, niin se tulee varmasti oikein. Kun ketju on kiristetty oikein, terän ja ketjun väliin ei saa jäädä ilmaa, eikä saha saa nytkähtää, kun vedät ketjusta.

Saha kiinnitetään nyt tukevasti ruuvipenkkiin, niin että ketju tulee vaakasuoraan.Merkitsemällä yhden hampaista voit erottaa helposti, milloin ketju on kulkenut täyden kierroksen.

Ennen hiomista pitää selvittää, missä kulmassa ketju pitää hioa. Se selviää esimerkiksi ketjun pakkauksesta. Voit myös kysyä valmistajalta. Tässä käytetään hiomalevyä, jonka toiselle puolelle on merkitty 30 astetta ja toiselle 25 astetta.

Levyn asetetaan terälevylle, ja kun viilaa liikutetaan viivojen suuntaisesti, voi varmistaa, että hiontakulmaksi tulee täsmälleen 30 astetta. Jokaista hammasta hiotaan viiden vedon verran, kunnes siirrytään seuraavan hampaan kohdalle. Terää hiotaan aina hampaan lyhyeltä puolelta pitkälle puolelle päin.

Hampaita on ketjun molemmin puolin. Siksi saha käännetään, niin että sen voi hioa toiseltakin puolelta. Jos pelkäät, että hiot vahingossa liian syvältä, voit käyttää erilaisia aputyökaluja.

Käyttämällä näitä ruuveja ei voi viilata ruuveja syvemmältä. Lopuksi on tarkistettava syvyyssäätöhampaat. Säätöhampaat ovat pieniä tappeja, jotka määrittävät leikattavan lastun koon. Niiden pitää tulla hampaiden korkeudelle.

Sahan mukana tuleva hiomasuojus asetetaan ketjulle, ja syvyyssäätöhampaat hiotaan varovasti tasaisella viilalla. Ammattilainen hioo ketjun pääsääntöisesti jokaisen sahan käyttämän polttoainetankillisen jälkeen. Näin ketju on aina terävä, ja sillä on helppo työskennellä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Paras puutarhatyökalu 2015

  Paras puutarhatyökalu 2015

  03/12 Vuoden 2015 puutarhakoneiden valikoimassa on yksi, joka erottuu joukosta ja ansaitsee vuoden parhaan akkutoimisen työkalun tittelin. Tässä kaikki koneet!

 • Testi - akkuketjusahat

  Testi - akkuketjusahat

  28/01 Akkuketjusahalla on monta etua bensiinikäyttöiseen laitteeseen verrattuna. Se ei melua läheskään yhtä paljon, eikä se haise pakokaasuille.

 • Lehtipuhallin KOVALLA puhalluksella

  Lehtipuhallin KOVALLA puhalluksella

  28/09 UUTTA: Black + Decker on tehnyt voimakkaan lehtipuhaltimen, joka siivoaa pihan talvikuntoon hetkessä. Katso lisää täältä!

 • Raivaussaha - rikkaruohon kauhu

  Raivaussaha - rikkaruohon kauhu

  13/09 Osaatko sanoa, mitä eroa on trimmerillä ja raivaussahalla? Koneita voi olla vaikea erottaa toisistaan, mutta me kerromme vastaukset.

 • Toimiiko rikkaruohonpoltin ilman tulta?

  Toimiiko rikkaruohonpoltin ilman tulta?

  03/08 Hozelock kehitti ympäristöystävällisen rikkaruohonpolttajan, joka ei syökse tulta vaan puhaltaa 600-asteista ilmaa. Testasimme laitteen. Lue arvio tästä!

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot