Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testi: Akkukäyttöiset pensasleikkurit

Akkukäyttöiset pensasleikkurit valtaavat yhä enemmän alaa johdollisilta kilpakumppaneiltaan. Kehitykselle on toki ilmeinen selitys: on ärsyttävää yrittää ohjata ja hallita sähköjohtoa työskentelyn aikana, ja johto voi jopa yllättäen joutua terän hampaisiin. Mutta riittääkö johdottomien akkuleikkureiden teho pensaiden leikkuuseen? Testasimme tämän.

Pensaiden leikkuu vaatii energiaa. Tämä ominaisuus on kuitenkin akkukäyttöisten pensasleikkureiden heikoin kohta: akkujen kapasiteetti on rajallinen ja tietyssä ajassa niistä loppuu virta. Lisäksi akut ovat suhteellisen kalliita osia. Kuudesta testaamastamme mallista ei yhtäkään tarjota useammalla kuin yhdellä akulla varustettuna. Useamman akun varustus nostaisi laitteen hintaa niin paljon, että niitä olisi vaikeampi myydä. Me olemme kuitenkin vankkumattomasti sitä mieltä, että ylimääräiseen akkuun kannattaisi panostaa, sillä mikään ei ole niin ärsyttävää kuin keskeyttää leikkuutyöt puolivälissä urakkaa vain sen takia, että joutuu odottamaan akun latautumista. Lisäakku kannattaakin hankkia, ellei työn alla ole vain hyvin pieni pensasaita. Testikoneista Ryobi on poikkeus: yritys on standardisoinut oman akkumallinsa niin, että sitä voi käyttää erimerkkisissä laitteissa. Tälle kehitystyölle nostamme heti hattua. Jospa jonakin päivänä valmistajat pääsevät yhteen yhteiseen akkustandardiin... tosin nykypäivänä tämä taitaa vielä olla toiveajattelua. Tähän ratkaisuun eivät vielä ole pystyneet yksinkertaisempienkaan tuotteiden, kuten esimerkiksi pölynimuripussien, valmistajat. Arvostimme testissä eniten ergonomiaa. On ratkaisevaa, millaisen otteen koneesta saa, sillä konetta joutuu pensaitaleikatessa kääntelemään erilaisiin kulmiin. Turvallisuus on yhtä lailla tärkeä tekijä. Yhtä aikaa painettavia painikkeita ei saisi olla kahta enempää, mutta monet valmistajat suosivat kolmea katkaisinta. Tämä tekee leikkurin pitelemisestä vähemmän mukavaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Testit - pensasleikkuri

  Testit - pensasleikkuri

  08/04 Pensasleikkureissa on mistä valita, ja tarjolla on sekä verkkovirralla että akulla toimivia malleja. Testasimme 12 yleisintä laitetta selvittääksemme, mihin leikkurit pystyvät, ja mitä niiltä on lupa odottaa.

 • Testi - Pensasleikkurit

  Testi - Pensasleikkurit

  06/05 Pensasleikkuri siistii pihan pensaat ja aidat, ja se voi toimia sekä verkkovirralla että akulla.

 • Leikkaa 200 m2 aitaa yhdellä akulla!

  Leikkaa 200 m2 aitaa yhdellä akulla!

  30/06 TESTI: Boschin uudessa akkuleikkurissa on hurjasti voimaa, yli puolimetrinen terä ja pitkäkestoinen akku. Lopultakin!

 • Ei enää koskaan katkaistua johtoa!

  Ei enää koskaan katkaistua johtoa!

  21/06 Harva asia harmittaa niin paljon kuin pensasleikkurin johdon katkaiseminen! Tee Itsen uutistoimittaja Per Farsund ratkaisi ongelman.

 • TESTI: Paikoillanne, valmiit, LEIKATKAA!

  TESTI: Paikoillanne, valmiit, LEIKATKAA!

  08/06 Pensasaidan leikkaaminen on helppoa kunnollisella sähkökäyttöisellä leikkurilla. Osta malli, joka sopii tarkoituksiisi. Testasimme 7 suosittua pensasleikkuria.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testi: Akkukäyttöiset pensasleikkurit
 • Testi: Akkukäyttöiset pensasleikkurit
 • Testi: Akkukäyttöiset pensasleikkurit

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot