Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


TESTI: 7 suosittua pensasleikkuria

Pensasaidan leikkaaminen sujuu leikiten kunnollisella sähkökäyttöisellä leikkurilla. Koneen valinnassa kannattaa ottaa huomioon aidan koko ja oksien paksuus. Testasimme seitsemän suosittua mallia.

Leikkasimme koneilla niin paksu- kuin ohutoksaisia pensasaitoja ja pensaita. Osassa pensaista oli paljon ihoon tarttuvia piikkejä.

Useimmilla pensasaidan omistajilla on leikkuri, joka sopii hyvin heidän käsiinsä. Se on tärkeää, mutta sen lisäksi leikkurin pitäisi sopia myös pensasaidan tyyppiin.

Pensaille ja pensasaidoille

Jos pihassa on ison aidan lisäksi paljon muotoon leikattavia pensaita, kannattaa harkita kahden leikkurin ostamista. Iso, pitkäteräinen leikkuri yltää kauas ja katkaisee paksut oksat, kun pienempi, lyhytteräinen leikkuri on hyvä muotoonleikkauksessa. Testasimme molempia leikkurityyppejä.

Ennen kuin ostat leikkurin

Ennen ostoksille lähtöä kannattaa päättää, kuinka usein pensasaita leikataan. Jos tartut työhön vain pari kertaa vuodessa, pitää leikkurin pystyä katkaisemaan paksuja oksia. Mutta jos olet aidan kimpussa monta kertaa vuodessa eikä pensas kasvata paksuja oksia, leikkurilta ei vaadita kovin paljon voimaa.

Kiinnitä huomiota siihen, että koneen kahvat sopivat leikkaajan käsiin ja paino hänen käsivoimiinsa. Muuten työskentely käy aivan liian raskaaksi.

TESTASIMME NÄMÄ LEIKKURIT:

STIGA SHT 600
BOSCH AHS 65-34
STIHL HSE 61
MAKITA UH 5570
BLACK+DECKER GT 6030
SOLO 166
RYOBI RHT 7565 RL

LATAA KOKO ARTIKKELI ja katso, miten koneen menestyivät testissä..

TÄRKEITÄ YKSITYISKOHTIA PENSASLEIKKURIN VALINNASSA:

 • TERÄN KÄRJESSÄ pitää olla kärkisuojus, jotta uloimmat hampaat eivät osu maahan alimpia oksia leikatessa.
 • TERÄN pitää olla jämerä ja terävä, ja molempien puolten pitää liikkua kevyesti edestakaisin. Mitä pitempi terä, sitä ylemmäs sillä yltää ja sitä vähemmän tikapuita joutuu nousemaan. Hammasväli määrittelee, kuinka paksuja oksia sahalla voi leikata.
 • KÄSISUOJUS on useimmissa leikkureissa pieni. Pienikin suojus riittää, sillä sen pääasiallinen tarkoitus on estää sormia luiskahtamasta terään. Suojus suojaa sormia myös piiskaavilta oksilta, vaikka työhanskat ajavat saman asian paremmin.
 • ETUKAHVA on toinen pensasleikkurin kahdesta kahvasta. Kahvan pitää sopia käteen: liian paksua kahvaa ei jaksa puristaa ja työstä tulee raskasta. Kahvassa voi olla nappeja tai painike, jota painetaan pohjaan peukalolla. Suosittelemme nappeja, sillä painikkeen käsittely käy pitemmän päälle raskaaksi.
 • KÄYNNISTYS/KATKAISUNAPPEJA pitää olla vähintään kaksi. Leikkuri käynnistyy, kun ne ovat pohjassa yhtä aikaa. Jos ote lipsahtaa ja toinen napeista pomppaa ylös, terän liike lakkaa. Turvallisuus ennen kaikkea.
 • TAKAKAHVAN pitää sopia käteen hyvin. Kulmittain sahaaminen pitää olla mahdollista joko kahvaa kääntämällä tai otetta muuttamalla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Paras puutarhatyökalu 2015

  Paras puutarhatyökalu 2015

  03/12 Vuoden 2015 puutarhakoneiden valikoimassa on yksi, joka erottuu joukosta ja ansaitsee vuoden parhaan akkutoimisen työkalun tittelin. Tässä kaikki koneet!

 • TESTI: Nämä ovat parhaat akkuketjusahat

  TESTI: Nämä ovat parhaat akkuketjusahat

  22/08 Akkukäyttöiset ketjusahat alkavat olla niin tehokkaita, ettei verkkovirralla toimivaa sahaa kannata enää ostaa. Akkusahojen hinnat vaihtelevat todella paljon.

 • TESTI: Parhaat akkutrimmerit

  TESTI: Parhaat akkutrimmerit

  29/06 Johtoihin kompastelu nurmikolla on taakse jäänyttä elämää, sillä uudet akkutrimmerit selviävät töistä mainiosti. Testasimme 8 konetta. Katso, mikä voitti!

 • TESTI: Uudet porakoneet/ruuvinvääntimet

  TESTI: Uudet porakoneet/ruuvinvääntimet

  05/04 Porakoneet ja ruuvinvääntimet kehittyvät yhä paremmiksi, ja uusia malleja ilmestyy koko ajan. Testasimme 10 uutuutta, joiden hintahaarukka on suuri.

 • TESTI: parhaat akkupyörösahat

  TESTI: parhaat akkupyörösahat

  05/01 Nykyisin on tarjolla väkivahvoja akkutoimisia pyörösahoja sangen maltilliseen hintaan. Valitsimme 8 suosikista testivoittajan. Katso testitulos!

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Pensasleikkurit: Testissä 7 suosittua mallia
 • Pensasleikkurit: Testissä 7 suosittua mallia
 • Pensasleikkurit: Testissä 7 suosittua mallia

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot