Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet

Pienet 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet ovat mainioita laitteita. Niissä on tarpeeksi tehoa, eivätkä ne ole liian isoja tai liian painavia. Ei siis ihme, että niistä on tullut hyvin suosittuja. Testasimme puolestasi 12 laitetta, jotta tiedät miten valita, kun lähdet laiteostoksille.

Keskityimme testissä suosittuihin 18 V:n kohtuuhintaisiin pora-/ruuvikoneisiin. Ne muistuttavat hämmästyttävän paljon rakennuksilla käytettäviä ammattilaislaitteita. Testaamamme 12 laitetta olivat ulkonäöltään hyvin yhdenmukaisia, joten yritimme selvittää, onko niissä todellisia eroja. Halusimme löytää hyviä ja tehokkaita laitteita, jotka istuvat mukavasti käteen ja joita on helppo käyttää. Onnistuimme tehtävässä, kuten huomaat seuraavat sivut lukemalla. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta laitteiden hinnat jäivät alle 200 €:n, mikä on mielestämme kohtuuhinta yhdestä nykyään eniten käytetyistä ja suosituimmista työkaluista.

Useimmat hinnat sisältävät laturin ja kaksi akkua. Laitteita löytää myös tarjouksista, mutta tarkista tällöin, että voit ostaa laitteeseen ylimääräisen akun/akkuja ja pikalaturin, sillä juuri näistä tarvikkeista valmistajat usein säästävät tarjoustuotteissaan. Kokeile laitetta liikkeessä, niin tiedät, sopiiko se sinulle.

TESTATUT LAITTEET

HITACHI
DS 18 DJL
MAKITA
DDF 456 RYJ
DEWALT
DCD 771 C2
BOSCH
PSR 18 LI-2
METABO
BS 18 QUICK
AEG
BS18 G2 LI-152C
SKIL MASTERS
2899 MA
RYOBI
RCD 18022L
STANLEY FATMAX
FMC 600 D2
BLACK+DECKER
ASD 184 KB
AUTOSENSE
WORX
WX 166.3
FORD FE
54 NIMH 2B-2S


Millainen on hyvä porakone/ruuvinväännin

 • Akku pitää voida asentaa ja irrottaa helposti, ja jostakin kohdasta pitää voida lukea, kuinka paljon virtaa akussa on jäljellä. Laitteeseen pitää voida ostaa uusi akku, kun vanhat eivät enää ole toimintakelpoisia.
 • Kahvan pitää sopia hyvin käteen. Sen pitää olla päällystetty liukumattomaksi ja pehmeäksi otekohdasta. Tarkista myös tasapaino. Jos se on huono, ranteet ja kyynärvarret kipeytyvät hyvin nopeasti.
 • Käynnistys/sammutuskytkimen pitää sijaita niin, että siihen pääsee helposti etusormella käsiksi, ja sen pitää olla herkkätoiminen, koska sitä käytetään useimmissa laitteissa myös nopeuden säätöön.
 • Suunnanvaihtimen (eteen- ja taaksepäin) pitää olla helppokäyttöinen. Vipu, jota työnnetään sivusuunnassa peukalolla, on helpoin tapa
 • Vaihde. Useimmissa ruuvikoneissa on kaksi vaihdetta, joista pienempi on tarkoitettu isoille ruuveille kovaan materiaaliin ja isompi poraamiseen suurella nopeudella.
 • Momentins voi yleensä säätää 15– 20 portaisesti. Tarkista säädön helppous myös hansikkaat kädessä. Ja jos vain voit, kokeile momentteja jo liikkeessä ruuvaamalla puukappaleeseen.
 • Itsekiristyvä poraistukka nopeuttaa porien ja ruuvikärkien vaihtoa merkittävästi. Se ei kuitenkaan kiristy itsestään, vaan istukasta on pidettävä kiinni samalla kun painaa käynnistys/pysäytyskytkintä. Tarkista, onko istukasta mukava pitää kiinni, kun sitä kiristää, ja pitääkö istukka otteensa porista ja kärjenpitimistä
 • LED-valo. Hyvä työkohteen valo on tarpeen. Kun kokeilet laitetta liikkeessä, kokeile sitä pora ja ruuvikärki istukkaan asennettuna. Valaiseeko lamppu niin kuin pitää vai varjostaako poraistukka porauskohtaa?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  TESTI: Markkinoiden paras pistosaha

  15/09 Pistosahoista on tullut tehokkaampia, tarkempia ja helppokäyttöisempiä. Siksi uusi saha kannattaa hankkia NYT. Katso, mikä kahdeksasta testimallista vei voiton.

 • Etäisyysmittarit testissä

  Etäisyysmittarit testissä

  03/08 Elektroninen laseretäisyysmittari on nikkarille kannattava hankinta. Testasimme perusteellisesti 8 kohtuuhintaista etäisyysmittaria.

 • Testit - pensasleikkuri

  Testit - pensasleikkuri

  08/04 Pensasleikkureissa on mistä valita, ja tarjolla on sekä verkkovirralla että akulla toimivia malleja. Testasimme 12 yleisintä laitetta selvittääksemme, mihin leikkurit pystyvät, ja mitä niiltä on lupa odottaa.

 • Testit - Pienet pyörösahat

  Testit - Pienet pyörösahat

  19/02 Pyörösaha on ehdoton peli, kun on sahattava ohuita levyjä, lautoja ja rimoja. Työ sujuu nopeasti, tehokkaasti ja suoraan. Testasimme kahdeksan pientä, sähkötoimista pyörösahaa, joilla pitäisi selvitä useimmista kodin ...

 • Testi - Ruuvinvääntimet

  Testi - Ruuvinvääntimet

  05/11 Testasimme 12 laitetta ja löysimme muutamia todella hyviä vaihtoehtoja.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet 2015
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet 2015
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet 2015
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet 2015

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot