Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Poraa & ruuvaa 18 voltilla

Porakoneista ja ruuvinvääntimistä on tullut korvaamattomia. Monilla on jopa useita laitteita! Koneet kehittyvät yhä paremmiksi ja tehokkaammiksi, ja uusia malleja ilmestyy kaiken aikaa. Tee Itse pitää lukijansa ajan tasalla laitetesteillä.


Kokeilimme momentinsäätöä nähdäksemme, miten tarkasti ruuvinkannat voi upottaa pinnan tasoon.

Kaikilla on porakone/ruuvinväännin, ja erilaisia laitemalleja on tarjolla todella paljon. Valmistajat kehittävät laitteita tuodakseen markkinoille uusia malleja, jotka ovat joko entistä tehokkaampia, parempia tai joissa on uusia ominaisuuksia.

Tee Itse testaa säännöllisin väliajoin liikkeiden tarjontaa, jotta voimme kertoa, mitä alalla tapahtuu. Näin olet hyvin varustautunut, kun lähdet seuraavan kerran ostamaan porakonetta/ruuvinväännintä.

Porakoneen/ruuvinvääntimen painolla on merkitystä

Painolla on merkitystä laitteen ergonomialle, ja paino riippuu käyttämäsi akun koosta (mitattuna ampeeritunteina, Ah). Voit siis itse päättää, haluatko työskennellä painavalla laitteella pitkään ilman akunvaihtoa vai vaihtaa akkua hieman useammin ja käyttää kevyempää laitetta.

Tällä kertaa testaamiemme 18 V:n laitteiden hintahaarukka on suuri, mutta hinnan ja laadun suhde ei aina ole täysin yhdenmukainen.

TESTAAMAMME LAITTEET

RYOBI R 18 PD
AEG BSB 18CBL LI-402C
MILWAUKEE M18 FPD-502C
BLACK & DECKER ASD18K-QW
DEWALT DCD790 D2
STANLEY FATMAX FMC 600
METABO BS 18 LTX QUICK
MAKITA DHP480RMJ
COTECH LXC DD 18-2
BOSCH PSR 18LI-2 ERGONOMIC

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, miten laitteet pärjäsivät testissämme.

Hyviä yksityiskohtia

 • ITSEKIRISTYVÄ PORAISTUKKA on jo vakiona kaikissa ruuvinvääntimissä. Joissakin laitteissa sen voi myös irrottaa, jolloin laitteeseen voi asentaa magneettisen kärjenpitimen, mikä on kätevä ratkaisu.
 • MOMENTTIALUEIDEN MÄÄRÄ vaihtelee laitteittain, mutta yleensä niitä on 10–24. Näin laitteella voidaan upottaa erikokoisia ruuveja puupinnan tasoon. Kaikille asteille on harvoin käyttöä, ja 10 riittää hyvin. Tärkeämpää on, että suunnanvaihdin on helppokäyttöinen ja asteikon luvut selkeät.
 • VAIHDE. Useimmissa laitteissa on hidas vaihde isoille ruuveille ja tehokas vaihde poraamiseen. Näiden kahden vaihteen on erotuttava toisistaan.
 • SUUNNANVAIHTIMEN on toimittava liukkaasti ja vaivatta ilman otteen irrottamista. Vaihdin ei saa sijaita niin, että sen voi kytkeä vahingossa päälle.
 • KÄYNNISTYS- JA SAMMUTUSKYTKIMEN tulee sijaita kahvassa, jotta siihen yltää vaivatta etusormella. Tarkista, että nopeutta on helppo säädellä tästä kytkimestä.
 • KAHVAN on istuttava hyvin käteen ja sen otealueiden tulee olla pinnoitettu liukumattomiksi. Laitteen on muotoilultaan oltava sellainen, että se istuu tasapainoisesti käteen. Muussa tapauksessa sitä on työlästä käyttää pidempään.
 • VALO, joka valaisee työkohteen, löytyy kaikista laitteista. Tarkista valon teho ja sijainti varmistaaksesi, että poraistukka ei varjosta valoa.
 • VYÖKOUKKU löytyy nykyään useimmista kompakteista laitteista, ja sillä on suuri merkitys silloin, kun laitteelle ei ole laskutilaa. Koukku tulisi voida kiinnittää sekä oikealle että vasemmalle sivulle käyttäjän kätisyyden mukaan.
 • AKKU pitää saada helposti irti ja paikalleen, ja on kätevää, että akun lataustilaa pystyy seuraamaan joko laitteesta tai akusta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • TESTI: 8 vahvaa porakone-ruuvinväännintä

  TESTI: 8 vahvaa porakone-ruuvinväännintä

  20/11 Testasimme kahdeksan 10,8 V:n porakone-ruuvinväännintä, nähdäksemme mm. montako ruuvia yhdellä akullisella voi vääntää. Katso video ja VOITTAJA!

 • TESTI: Akkutoimiset monitoimityökalut

  TESTI: Akkutoimiset monitoimityökalut

  01/03 Jos tarvitset monitoimityökalun, mutta epäröit, minkä laitteen valitsisit, lue täältä, mitä mieltä me olimme testaamistamme akkutoimisista monitoimityökaluista.

 • TESTI: parhaat akkupyörösahat

  TESTI: parhaat akkupyörösahat

  05/01 Nykyisin on tarjolla väkivahvoja akkutoimisia pyörösahoja sangen maltilliseen hintaan. Valitsimme 8 suosikista testivoittajan. Katso testitulos!

 • Valitse täydellinen 18 voltin porakone

  Valitse täydellinen 18 voltin porakone

  07/06 Porakone-ruuvinväännin on NEROKAS työkalu, jota ilman on vaikea pärjätä. Mutta mitä ominaisuuksia hyvässä porakoneessa on? Katso vastaukset tästä!

 • Täydellinen iskuporakone

  Täydellinen iskuporakone

  24/06 Markkinoilla on eritasoisia, erihintaisia ja erikokoisia iskuporakoneita. Näytämme, mitä ominaisuuksia hyvässä iskuporakoneessa on.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet
 • Testissä 18 V:n porakoneet/ruuvinvääntimet

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot